Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere Başbakanı Cameron'dan İskoçya'ya referandum mesajı

        İngiltere Başbakanı David Cameron, 2014'te İskoçya'da yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili İskoç halkına seslenerek, "Sizin kalmanızı istiyoruz" dedi.

        Cameron, BBC'de yayınlanan yeni yıl mesajında, İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan bağımsız olup olmayacağına karar verilecek referanduma ilişkin özel bir bölüm ayırdı.

        İngiliz Başbakan, "Referandum, İskoçya için verilecek en zor karar olacak. Sonuç hepimiz için, Büyük Britanya'da yaşayan herkes için önemli olacak" dedi.

        Cameron, "Bu yeni yıl mesajımızda İngiltere'den, Galler'den, Kuzey İrlanda'dan İskoçya'ya mesajımızı gönderelim. Sizin kalmanızı istiyoruz. Birlikte çocuklarımız ve torunlarımız için daha güçlü bir Birleşik Krallığı inşa edebiliriz" diye konuştu.

        İskoç halkı, 18 Eylül 2014'de yapılacak referandumda Birleşik Krallık'tan bağımsız olup olmayacağına karar verecek.

        PLANIMIZ İŞLİYOR

        Mesajında ekonomik konulara da değinen Cameron, İngiltere ekonomisinin güçlendirilmesinde büyük adımlar atıldığını belirtti ve "Britanya için bir tek yeni yıl kararlılığı olabilir. O da ülkemiz için uzun vadeli plana sıkı sıkıya sarılmak" dedi.

        İngiltere ekonomisinin son 3,5 yılda büyük gelişmeler kaydettiğini ifade eden Cameron, "Biz bunu açılan yeni işyerlerinde, insanların düzgün işler bulmasında görüyoruz. Fabrikalar, İngiliz malları üreterek bunu dünyaya yeniden satıyorlar. Planımız işliyor. Bu yüzden 2014'te sadece planımıza sıkı sıkıya sarılmakla kalmayacağız, tüm paydaşların ve bütün ülkenin gelişmeden faydalanması ve herkes için daha iyi bir geleceğin tesisini güvence altına almak için çabamızı iki katına çıkaracağız" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ