Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Kıbrıs konusunda önemli gelişme

        ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland,Kıbrıs'ta iki liderin verimli ve sonuca yönelik çözüm müzakerelerini canlandırmayı teşvik edecek, anahtar prensipleri belirleyecek, ortak açıklama konusunda anlaşmak için güçlü kararlılıkları konusunda kendisini temin ettiğini belirtti.

        Victoria Nuland,Kıbrıstemaslarının ardından ABD'nin Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, GüneyKıbrısRum lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ileKıbrıs'ta çözüm çabaları konusunda olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek "Bu görüşmelerden sonra iki liderin önümüzdeki günlerde ve haftalarda adanın bölünmesini sonlandırmaya yönelik gerçek ilerleme için kişisel bağlılığı konusunda ikna olmuş durumdayım" değerlendirmesinde bulundu.

        Karşılıklı sözleştiler

        Açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin adadaki ve bölgedeki güveni inşa etme ve işbirliğini artırmak için önlemlerin geliştirilmesini ve erken uygulanmasını desteklediğini kaydeden Nuland, iki liderin verimli ve sonuca yönelik çözüm müzakerelerini canlandırmayı teşvik etmek , anahtar prensipleri belirlemek ve ortak açıklama konusunda anlaşmak için kararlı olduklarını belirtti. Nuland "Güçlü kararlılıkları konusunda beni temin etmişlerdir"dedi.

        Nuland da adanın bölünmüşlüğünü iyileştirmek ve adanın tüm toplumlarına ve halklarına güvenlik ve ekonomik refah getirmek için cesur adımlar atarlarken Başkan Obama ve Amerikan halkının güçlü desteği konusunda ve devam eden kararlılıkları konusunda Anastasiadis ve Eroğlu'nu temin ettiğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ