Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya

        Borno eyaleti Valisi Kashim Shettima basına yaptığı açıklamada, "Kaçırılan kızların aileleri ve öğretmenlerini bir araya getirdik ve onların yardımıyla video görüntülerdeki 54 kızın kimliğini belirledik" dedi.

        Kızların kaçırılmasını protesto eden bazı göstericilerin, başkent Abuja’daki ofisine gelmeleri üzerine basına kısa bir konuşma yapan Shettima, göstericilerin kızların kurtarılması konusunda kendisini çok az şey yapmakla suçlamaları üzerine, "Yönetim itidal çağrısında bulunuyor. İnanın bana eğer konuşmam gerekirse yer yerinden oynar" ifadesini kullandı.

        Shettima, kimsenin kızların kurtarılma çalışmaları konusunda fikrini almadığını ve kendisiyle görüşmediğini sözlerine ekledi.

        Boko Haram dün, geçen ay okudukları yatılı okuldan kaçırılan kız öğrencilere ilişkin video görüntüleri yayımlamıştı. Görüntülerde, militanların lideri Ebubekir Shekau Nijeryalı yetkililere, kaçırılan kızları yetkililerin ellerindeki Boko Haram militanlarla takas etmeyi teklif etmişti.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        'Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümü bu akşam SHOW'da

        'Kızılcık Şerbeti', yeni bölümüyle bu akşam saat 20.00'de SHOW TV'de ekrana gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ