Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD nükleer başlıklarını imha etmeyecek!, ABD gelecek yıl imha edilmesi planlanan eski nükleer başlıklarını saklama kararı aldı, 'Armageddon' filmini akıllara getirecek bir karara imza attı. Nükleer cephanelikten sorumlu Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (N

        ABD, 'Armageddon' filmini akıllara getirecek bir karara imza attı. Nükleer cephanelikten sorumlu Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA) tarafından hazırlanan en son raporda, 2015 yılında sökülerek imha edilmesi planlanan bazı eski nükleer başlıkların, saklanacağı belirtildi.

        Washington Post'un haberine göre, NNSA 'yeri dolduralamayacak ulusal varlıkların, Dünya'yı tehdit edebilecek asteroitlere karşı gezegenin savunmasında kullanılabileceğini ve hükümetin üst seviyelerinde bu konunun değerlendirilmesi gerektiği" ifade edildi.

        Çelyabinsk meteorunun ardından Dünya'ya çok yakın mesafede birçok gök cisminin geçmesi, ABD ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin asteroit tehdidine odaklanmasını sağladı. İlk olarak NukeWatch. org sitesi tarafından duyurulan ve kısa süre önce Wall Street Journal'da yer alan bilgiye göre, Obama yönetimi uzun yıllardır asteroit savunma sistemi üzerinde çalışıyor. Hatta, NASA'nın Dünya yakınındaki asteroitleri yakalayarak Ay yörüngesine fırlatmak ve burada inceleme yapmak gibi bir planı da söz konusu.

        NASA'nın bu ay başında detaylarını verdiği plana göre, OSIRIS-REx adlı uzay aracı 2019 yılında Bennu adı verilen asteroide ulaşacak. NASA, dünyanın dört bir yanından gönderilecek kısa mesajları taşıyacak zaman kapsülünü de Bennu'ya götürecek.

        100 yıl içinde çarpabilir

        Uzay keşfi ve yeni koloniler kurma planlarını destekleyen bilim insanları, Dünyanın önündeki en büyük tehditlerden birinin kaçınılmaz olan asteroitler olduğunu belirtiyor. Meksika'nın Yucatan yarımadasına düştüğü kabul edilen 10 km çapındaki meteor, dinozorların sonunu getirmişti.

        ABD Ulusal Araştırma Konseyi tarafından 2010'da hazırlanan rapora göre, Dünya'ya öldürücü bir meteor her 100 milyon yılda bir çarpıyor. Bir sonraki meteor, 100 yıl içinde karşımıza çıkabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ