Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Dünyadan İstanbul'daki patlamayla ilgili taziye mesajları

        Avrupa ülkelerinin liderleri ve dışişleri bakanları, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamayla ilgili taziye ve kınama mesajları yayımladı.

         İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi hayatını kaybetti
        İstiklal Caddesi'nde patlama! 6 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

        Avrupa Birliği ve NATO da başsağlığı mesajı yayımlarken, Orta Doğu ülkeleri de saldırıyı kınadı.

        PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul'da meydana gelen patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, Türkiye ile teröre karşı işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

        Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, mesajında, İstanbul’da meydana gelen trajik terör saldırısı nedeniyle taziyelerini sundu.

        Kurbanların aileleri ve yakınlarına da desteklerini vurgulayan Putin, “Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın işbirliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

        AZERBAYCAN

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mesajında, İstanbul'un merkezinde meydana gelen hain patlama sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendisi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini ileten Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

        UKRAYNA

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter'dan Türkçe ve Ukraynaca olarak paylaştığı mesajında, İstanbul'un merkezinde insanların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

        ALMANYA

        Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

        Almanya Cumhurbaşkanı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul'daki patlama nedeniyle taziyelerini iletti.

        Steinmeier mesajında, işlek olan İstanbul'un ortasında meydana gelen patlama haberinden dolayı sarsıldığını belirterek, "Düşüncelerim kurbanlarla ve onların yakınlarıyla. Tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu şok anında Almanlar olarak İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        PAKİSTAN

        Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul’un merkezinde İstiklal Caddesi'nde patlama yaşandığını öğrendiğini belirterek, "Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor." ifadelerini kullandı.

        Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari de Taksim Meydanı’nda yaşanan saldırıda can kaybı yaşanması sebebiyle son derece üzgün olduğunu ifade ederek, "Bu matem anında Türk kardeşlerimizle tam dayanışma içerisindeyiz." açıklamasını yaptı.

        Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, televizyonlardan yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısını kınıyorum. Pakistan adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Bu zor dönemde Türkiye'deki kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

        YUNANİSTAN

        Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, İstanbul’daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

        Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Kişisel olarak ve Yunan halkı adına, kurbanların ailelerine en derinden taziyelerimi iletiyorum ve yaralananlar için de acil şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

        Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis da İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Twitter'da yaptığı paylaşımda, patlama nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Miçotakis, saldırıda yaralananlar için acil şifa diledi.

        Miçotakis mesajında, "Kurbanların ailelerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum. Yunanistan her tür terörizmi kesin bir şekilde kınıyor." ifadelerine yer verdi.

        FRANSA

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 13 Kasım 2015'te Paris ve banliyösü Saint-Denis'de terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı Fransız ulusu için sembolik bir günde, Türk halkının, İstanbul'daki saldırıyla sarsıldığını belirtti.

        REKLAM

        Açıklamada, "Türklere: Acınızı paylaşıyoruz. Terörle mücadelede yanınızdayız." ifadesine yer verildi.

        Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ise İstanbul'da yaşanan patlama nedeniyle dayanışma mesajı yayımladı.

        Borne, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Saldırıya uğrayan Türk halkının (yaşadığı) şoku ve acıyı paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

        Fransa'nın bu dehşet karşısında terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer aldığını belirten Borne, "Can kaybına ağlayan İstanbul'la dayanışma" açıklamasında bulundu.

        POLONYA

        Polonya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız yaralılar ve aileleriyle. Türkiye'deki yetkilileri ve vatandaşları dayanışma içinde olduğumuz konusunda temin etmek isteriz." ifadeleri yer aldı.

        BRİTANYA

        Britanya Savunma Bakanı Ben Wallace, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, düşüncelerinin İstanbul’daki patlamadan etkilenenler ve aileleriyle olduğunu belirtti.

        Britanya'nın terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu vurgulayan Wallace, ülkesinin saldırıdan etkilenenlere başsağlığı dileklerini aktardı.

        ABD

        Amerika Birleşik Devlertleri (ABD), İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamayla ilgili taziye dileklerini iletti.

        Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklamasında, İstanbul'daki "şiddet eylemi"ni kınayarak, ABD'nin terörle mücadelede NATO müttefiki Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti.

        Sözcü, açıklamasında, "ABD, bugün İstanbul'da meydana gelen şiddet eylemini şiddetle kınıyor. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte ve sevdiklerini kaybedenlere en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terörle mücadelede NATO Müttefikimiz Türkiye ile omuz omuzayız." ifadelerine yer verdi.

        İSVİÇRE

        İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'daki bombalı saldırının ardından Türkiye'ye ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

        REKLAM

        Cassis, İsviçre'nin, Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduğunu da ifade etti.

        BELARUS

        Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, İstanbul'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Belarus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Lukaşenko taziye mesajında, İstanbul'da meydana gelen ve can kaybına yol açan korkunç patlama haberinin Belarus'ta büyük acı ve üzüntüyle karşılandığını kaydetti.

        Lukaşenko, "Belarus halkı adına ve kendi adıma, bu trajediyle bağlantılı olarak derin başsağlığı dileklerimizi kabul edin. Belarus Cumhuriyeti, hiçbir gerekçesi olmayan ve olamayacak olan bu aşağılık ve insanlık dışı eylemi sert bir şekilde kınıyor." ifadelerini kullandı.

        Ayrıca Lukaşenko, kurbanların aileleri ve yakınlarına da destek sözlerini ileterek, trajik olayda yaralananlara acil şifalar diledi.

        LİTVANYA

        Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul'daki korkunç şiddet eylemi beni üzdü. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum. Düşünce ve dualarımız Türkiye halkı ile." ifadelerini kullandı.

        LETONYA

        Letonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "Türkiye'de meydana gelen trajik patlama haberinden dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Kurbanların ailelerine ve sevenlerine en içten taziyelerimizi sunarız. Yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

        İTALYA

        İstanbul'daki patlama dolayısıyla İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani taziye mesajları paylaşırken, İtalya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İtalya, bugün İstanbul'u sarsan alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. Olaydan etkilenenlerin aileleriyle dayanışma içinde olan İtalya, yaralılara acil şifalar diliyor. İtalya, Türk halkına yakınlığını bir kez daha teyit etmekte ve (Paris’teki 2015 yılındaki saldırı) Bataclan katliamının yıl dönümünde terörle mücadeledeki kararlığını bir kez daha teyit etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        İtalya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki patlamada herhangi bir ölen ya da yaralı İtalyan olmadığını bildirdi.

        RUSYA

        Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

        Kosaçev, Rus haber ajansı Ria'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'daki patlamaya ilişkin siyasi tahminlerde bulunmanın henüz erken olduğunu belirterek, "Türk halkı ve kadim İstanbul sakinlerine en içten başsağlığı diliyorum." dedi.

        Kosaçev, terörün milliyeti ve sınırı olmadığına dikkati çekerek, "Son yıllarda tarihin gösterdiği gibi, bu tür saldırıların kurbanı her ülke ve her halk olabilir." ifadelerini kullandı.

        GÜRCİSTAN

        Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili de İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Garibaşvili, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Hükümet ve Gürcistan halkı adına, İstanbul'daki patlamayla ilgili Türkiye halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyorum. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz, Türkiye için dua ediyoruz." mesajına yer verdi.

        HİNDİSTAN

        Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda yaralılara acil şifa dileyerek, "Hindistan, bugün İstanbul'daki üzücü patlamada hayatını kaybedenler için Türk halkı ve hükümetine en derin taziyelerini iletiyor." ifadesini kullandı.

        MACARİSTAN

        Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da bugün öğleden sonra meydana gelen kanlı patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk milletine en derin taziyelerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

        ROMANYA

        Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, Twitter'dan paylaştığı mesajında, İstanbul'dan gelen korkunç haberin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Bu trajedide yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Romanya, bu zor zamanda Türkiye halkının yanındadır.” ifadelerini kullandı.

        İSVEÇ

        İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Twitter'dan, "İstanbul'un göbeğinde bugünkü patlama haberiyle derinden sarsıldık. Düşüncelerimiz kurbanlarla ve sevdiklerini kaybedenlerle. Türkiye'nin yanındayız." ifadelerini içeren paylaşımda bulundu.

        REKLAM

        TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

        Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev yayımladığı taziyede, "İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." mesajını paylaştı.

        AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO

        Avrupa Birliği (AB) ve NATO, İstanbul'daki patlamada 6 kişinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla Türkiye'ye başsağlığı diledi.

         Bakan Bozdağ'dan saldırıya ilişkin bilgi
        Bakan Bozdağ'dan saldırıya ilişkin bilgi Haberi Görüntüle

        AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İstanbul'dan dehşet verici haberler aldıklarını belirtti.

        İstiklal Caddesi'ndeki patlamada hayatını kaybedenler dolayısıyla başsağlığı dileklerini ileten Michel, üzüntü verici bu zamanda Türk halkının yanında olduklarını ifade etti.

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de İstanbul'dan şoke edici görüntüler geldiğini belirterek, Türk halkına ve patlamadan etkilenenlere başsağlığı dilediğini bildirdi.

        Stoltenberg, "NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir." ifadesini kullandı.

        AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi de İstiklal Caddesi'ndeki patlamadan sonra zor zamanlarda Türk halkının yanında olduklarını kaydetti.

        Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilediğini aktaran Varhelyi, yaralılara da acil şifa diledi.

        KUVEYT

        Kuveyt haber ajansı KUNA'da yer alan haberde, Kuveyt Dışişleri Bakanlığının, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği belirtildi.

        Açıklamada, Kuveyt'in Türk halkına ve hükümetine taziyelerini sunduğu aktarıldı.

        KATAR

        Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki "bombalı saldırının" şiddetle kınandığı belirtildi.

        Açıklamada, Katar'ın, güvenlik ve istikrarı korumak için aldığı tedbirlerde Türkiye'nin yanında olduğu kaydedildi.

        FİLİSTİN

        Filistin Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, İstanbul'da yaşanan ve dost Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan "terör saldırısının" kınandığı aktarıldı.

        "Türkiye'nin terörle mücadelede başarılı olacağına inanıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Filistin'in, bu zor gününde Türkiye'nin yanında olduğu belirtildi.

        REKLAM

        Açıklamada ayrıca, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

        BAE

        BAE Dışişleri Bakanlığından, İstiklal Caddesinde meydana gelen patlama için kınama açıklaması yapıldı. Açıklamada, BAE'nin şiddetin ve terörün her türlüsünün karşısında olduğu belirtildi.

        LÜBNAN

        Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ölenlerin ve yaralananların olduğu İstanbul'daki patlamayı kınıyoruz. Böyle elim durumlarda Türkiye ile tam dayanışma içerisindeyiz." denildi.

        Açıklamada, patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dost Türkiye hükümetine başsağlığı dilenerek, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

        Lübnan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, kendisiyle ve Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını iletti.

        REKLAM

        İstanbul'daki patlamayı kınayan Mikati, Türkiye'nin, yönetiminin kararlılığı, halkının dayanışması ile zorlukların üstesinden geleceğine inandıklarını kaydetti.

        IRAK

        Irak Dışişleri Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınayarak, vefat edenler için taziye mesajı yayımladı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul’un merkezindeki Taksim bölgesinde meydana gelen, sivillerin hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.” denildi

        Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türk halkıyla dayanışma içerisinde oldukları ifade edilerek, taziye dileğinde bulunuldu.

        İRAN

        İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İstanbul'da meydana gelen patlamaya ilişkin başsağlığı mesajı paylaştı.

        İran’ın resmi haber ajansı İRNA’ya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, İstanbul Beyoğlu'nda çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan patlamaya ilişkin başsağlığı dileğinde bulundu.

        Kenani, mesajında, "Türkiye'nin ve Türk halkının güvenliğini hedef alan her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti ve halkının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

        Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kenani, başta hayatını kaybedenlerin aileleri olmak üzere Türk hükümetine ve halkına taziyelerini sundu.

        ÜRDÜN

        Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali yaptığı yazılı açıklamada, "Taksim'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler adına kardeş Türkiye halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Patlamanın, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan korkakça bir terör eylemi olarak nitelendirildiği açıklamada, terörün ortak düşman olduğu vurgulandı.

        REKLAM

        SUUDİ ARABİSTAN

        Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Taksim'de meydana gelen "terör saldırısının" en şiddetli şekilde kınandığı belirtildi.

        Suudi Arabistan'ın, bu korkak eylem karşısında Türkiye'nin yanında olduğu kaydedilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

        MISIR

        Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınadı.

        Ebu Zeyd, "Mısır'ın dost Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne en içten başsağlığı dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa" temennisinde bulundu.

        Ülkesinin, nedeni ne olursa olsun terör ve şiddetin her türlüsünü reddettiğini vurgulayan Ebu Zeyd, tüm dünyanın bu çirkin suçla mücadelede dayanışma içerisinde olması ve terörün maddi manevi her türlü kaynağının kurutulması çağrısında bulundu.

        İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

        İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da yayımladığı yazılı açıklamada, İstiklal Caddesindeki "terör saldırısını" sert bir şekilde kınadı.

        REKLAM

        Taha, Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı, patlamada yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

        Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Taha, İİT'nin, "terörün her türlüsüne karşı net bir tutum içerisinde olduğunu" vurguladı.

        ARJANTİN

        Arjantin Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı dilendi, Türk halkı ile dayanışma mesajı verildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Arjantin Cumhuriyeti, İstanbul'da meydana gelen patlama sebebiyle duyduğu derin üzüntüyü ifade eder, Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirtir.

        Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyoruz ve yaralıların bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz."

        HAMAS

        Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise İstiklal Caddesi'nde sivilleri hedef alan patlamanın şiddetle kınandığı kaydedildi.

        FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİ

        Filistin Alimler Birliği de açıklamasında, "Taksim'de meydana gelen patlamanın haberini büyük bir üzüntü ile aldık. Filistin Alimler Birliği olarak, her daim Türkiye halkının ve hükümetinin yanında olduğumuzu, Türkiye'mizdeki istikrarı ve güveni ortadan kaldırmak isteyen kurum ve kuruluşların her daim karşısında olduğumuzu ifade etmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca dünya alimlerine, Türkiye halkının ve hükümetinin yanında olma ve maddi ya da manevi destek sağlama çağrısı yapıldı.

        REKLAM

        ÖZBEKİSTAN

        Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, İstanbul'daki saldırı sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve ağır yaralanmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini iletti. Mirziyoyev, taziye mesajında, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

        KAZAKİSTAN

        Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev, mesajında, İstanbul'da meydana gelen terör eylemi sonucunda günahsız insanların hayatını kaybettiğine ilişkin haberi derin üzüntüyle karşıladığını belirtti.

        Tokayev, mesajında "Böylesine zor bir zamanda kardeş Türk halkının acısını tüm samimiyetimizle paylaşıyor, size ve yakınlarını kaybeden ailelere Kazakistan halkı ve kendi adıma taziyelerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

        KİK

        KİK'ten yapılan açıklamada ise İstanbul'daki patlama kınandı.

        KİK ülkelerinin, teröre karşı kararlı duruşunu teyit ettiği belirtilen açıklamada, Türkiye'ye başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

        TÜRKİYE'DEKİ YABANCI TEMSİLCİLİKLERDEN TAZİYE MESAJI

        Türkiye'de bulunan çok sayıda yabancı temsilcilik ve yabancı büyükelçi, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerden için taziye mesajı yayımladı.

        Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, Twitter hesabından paylaştığı taziye mesajında, "İstanbul'da hain saldırı sonucu patlamada can kaybı ve yaralıların olması haberinden derin üzüntü duyduk. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralıların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını niyaz ediyoruz. Seninleyiz Türkiye!" ifadelerini kullandı.

        ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Beyoğlu'ndaki patlamada can kayıpları olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, kurbanların ailelerine ve yakınlarına teselli diledi.

        REKLAM

        Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, patlamaya ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini ifade ederek, "İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama bizi derinden üzdü. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. Başın sağ olsun Türkiye." mesajını paylaştı.

        Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Twitter'dan Türkçe taziye mesajı paylaştı. Bodnar mesajında, "Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama haberini derin üzüntüyle öğrendim. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dost Türk milletinin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

        Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden Türkçe olarak, "Bugün İstanbul'da birçok kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı çok üzgünüz. Ölenler için Allah'tan rahmet ve yaralananların çabucak iyileşmesini dileriz." mesajı yayımlandı.

        Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinden de "İstanbul İstiklal Caddesi'nde vuku bulan patlamada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başın sağ olsun Türkiye." yazılı taziye mesajı paylaşıldı.

        Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Finlandiya ve Kosova'nın Ankara büyükelçilikleri de Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ