Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın farklı ülkelerinden en ilginç gelenekler! Okuyunca çok şaşıracaksınız
        1

        HİNDİSTAN: THAIPUSAM BAYRAMI

        Hindular, Thaipusam Bayramı'nda Murugan'a fedakarlıklarını göstermek için vücutlarının en hassas bölgelerini piercing ile deliyor. Bu gelenek, Hindistan dışında Sri Lanka, Singapur, Mauritius, Malezya, Tayland ve Myanmar'da da uygulanıyor.

        2

        AFRİKA: TÜKÜREREK SELAMLAŞMAK

        Afrika'daki Masai Kabilesi, selamlaşmak için birbirlerine tükürüyor. Bu gelenekle, kişilerin kötü şanstan uzak durduğuna inanılıyor.

        3

        JAPONYA: EVE GİRERKEN AYAKKABI ÇIKARMAK

        Bu çok gündelik bir iş gibi gözükse de Japonlar'ın bu eyleme yüklediği anlam farklı. Japonlar, eve girerken ev sahibine saygı göstermek için ayakkabılarını çıkartıyor. Hatta, çıplak ayakla birinin evine misafir olarak gitmek Japonya'da büyük bir saygısızlık olarak algılanıyor.

        4

        ÇEKYA: BİRA HAVUZLARI

        Çekler, biranın vücuda ve ruha iyi geldiğine inanıyor bu yüzden ülkenin birçok yerinde bira havuzu var. Bira havuzlarında duş almak ve eğlenmek ülke arasında bir gelenek haline gelmiş durumda.

        5

        HİNDİSTAN: TAPINAKTAN ATILAN BEBEĞİN AÇILAN ÇARŞAFLA TUTULMASI

        Hindistan'da yeni doğan bebekler yüksek bir tapınaktan atılıyor, tapınağın aşağısında diğer yetişkinler tarafından açılan çarşafın üstüne düşüyor. Bu geleneğin çocuklara refah ve şans getireceğine inanıyorlar.

        6

        DANİMARKA: TARÇIN VE BİBER DÖKME

        Danirmarka'da 25.yaşını kutlayan bekar bireylerin üzerine tarçın dökülürken, 30.yaşına giren ve bekar olan kişilerin üzerine ise toz biber dökülüyor.

        7

        ÇİN: AĞLAYAN GELİN

        Çin'de bizim kültürümüzü benzer bir gelenek sürdürülüyor. Çin'deki gelinler, düğünden bir ay önce ağlamaya başlıyor. Bu şekilde gelinin kendi ailesine olan bağlılığını ifade ettiği inanılıyor.

        8

        JAPONYA: SEPPUKU

        Harakiri olarak da bilinen bu adet, yenilgiyi yaşamaktansa ölmeyi tercih eden kişilerin kendini öldürmesi anlamına geliyor.

        9

        BREZİLYA: KARINCA ELDİVEN TÖRENİ

        Brezilya'daki Amazon yağmur ormanlarında yaşayan Satere-Mawe kabilesinde ilginç bir gelenek sürüyor. Erkek çocuklar, erkekliğe geçişini kanıtlamak için birkaç kişi eşliğinde ormanın derinliklerine götürülüyor ve elleri mermi karınca dolu bir eldivene sokuluyor. Mermi karıncaları dünyanın en zehirli karıncaları arasında ve bu gelenek oldukça tehlikeli sonuçlar doğursa da yapılmaya devam ediyor.

        10

        ALMANYA: POLTERABEND

        Geleneğe göre evlenmek üzere olan çift düğünden önce aileleriyle toplanıyor ve yemek yiyor. Yemekten sonra tüm tabaklar kırılıyor ve çiftten bunları toplaması isteniyor. Bu geleneğin amacı, müstakbel eşlere el ele vererek tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerini anlatmak.

        11

        ENDONEZYA: BANYO YASAĞI

        Endonezya'da bulunan Tidong topluluğunda evlilik sırasında çiftler kalın bir perdeyle birbirinden ayrılır. Tören sırasında damat, gelini görmek için aşk şarkıları söylemesi gerekir. Aşk şarkılarının ardından perde açılır ve geleneğin tamamlanması için evli çift üç gün boyunca banyo yapması engellenir.

        12

        İSPANYA: LA TOMATINA

        Dünyadaki en büyük domates savaşı olan La Tomatina, Valensiyalılar arasında yaygın olan ilginç bir gelenek. Son zamanlarda yerel halkın yanı sıra birçok turist de buna katılıyor. Bu geleneğin neden yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ