Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Duygusal olarak istismarcı ebeveynlerin 5 tipik davranışı
        1

        İHMAL ETMEK

        İhmal, bir şeye gerektiği gibi bakamama olarak tanımlanır ve bu duygusal olarak istismarcı bir ebeveynin ana işaretlerinden biridir. İhmal; ister duygusal ihtiyaçlar, ister fiziksel ihtiyaçlar olsun çocuğu görmezden gelmek ve ebeveyn rolü üstlenmemekle ortaya çıkar.

        2

        KARŞILAŞTIRMA YAPMAK

        Çocuklarını sıklıkla kardeşleriyle, akranlarıyla ve hatta kendileriyle karşılaştıran ebeveynler çocuklarına kolayca zarar verebilir. Bu tavra sahip anne babalar, genelde çocuklarına şöyle cümleler kurar: Neden kardeşin gibi olamıyorsun? Ben senin yaşındayken evden asla böyle çıkmazdım.

        3

        TUTARSIZ DAVRANIŞLAR

        Duygusal olarak istismarcı ebeveynlerin en büyük işaretlerinden biri de tutarsız davranışlarıdır. Ebeveyn, o anki ruh haline göre davranır; iyi bir ruh halindeyken çocuğa iyi davranır ancak işler biraz karıştığında asabiyet ve saldırma hali geri döner. Bu durum, çocuğun kendi evinde güvende hissetmemesini ve sürekli diken üstünde oturmasına neden olur.

        4

        SÖZLÜ TACİZ

        Bu belki de istismarın en net olan şeklidir. Anne babanın, çocuğuna bağırması, karakterini küçük düşürmesi ve bunu acımasızca sürdürmesi bariz bir istismar şeklidir.

        5

        SÜREKLİ ELEŞTİRMEK VE SUÇLAMAK

        Bir ebeveynin çocuğunu sürekli eleştirmesi, suçlaması ve asla kendi sorumluluğunu üstüne almaması duygusal istismara girer. Bu, ebeveynlerin kurbanı oynaması, her şeyin her zaman çocuğun hatası olduğunu söylemesi ve genellikle eylemlerinin sorumluluğundan kaçması gibi görünebilir.

        Kaynak: Mind Body Green

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ