Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Eczaneler kaçta açılır, kaçta kapanır? 2019 Eczane çalışma saatleri nedir? Cumartesi günleri - Merak Edilenler Haberleri

        Eczane ilaç satılan yerdir. Eczaneleri eczacılık fakültesinden mezun olan eczacı ünvanına sahip kişiler açabilmektedir. Eczanelerde yardımcı olarak çalışan kişilere de eczacı kalfası adı verilir. Eczane ruhsatları, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü'nün sorumluluğunda bulunur. Eczaneler Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı gibi kamu kurumları ve özel kurumlarla anlaşma yaparak vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılar.

        Eczanelerin kullanım alanları 35 metrekareden küçük olamazlar. Yerler yanmaz ve kolay temizlenebilen yer kaplaması ile kaplanmalıdır. Bir ilçede birden fazla eczane varsa eczaneler arasında nöbet düzenlenir. Nöbet çizelgesi eczacı odası tarafından hazırlanır.

        REKLAM

        ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

        Eczaneler hafta içi mesaiye sabah saat 08:30'da başlar. Öğle molası vermeden akşam saat 19:00'a kadar çalışırlar. Cumartesi günü ise sabah saat 09:00'da açılır akşam saat 19:00'a kadar mesaiye devam ederler. Eczaneler Pazar günleri kapalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ