Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Doğalgaz Bağdat Enerji Bakanı Şeristani'den Kürt petrolü açıklaması - Enerji Haberleri

        Kuzey Irak ve Türkiye arasındaki petrol boru hattından test akışına başlanması üzerine Irak Enerji Bakanı Hüseyin el Şeristani açıklamalarda bulundu. Reuters'in haberine göre Şeristani, Bağdat'ın her türlü petrol ihracatına sıcak baktığını, ama ihraç için kendilerinin onayının gerektiğini belirtti.

        Türk yetkililerle görüştüklerini belirten Şeristani, yeni tamamlanan botu hattı ile ilgili soru sorulması üzerine, Kürt yönetimi petrolü dahil her türlü Irak petrolünün ihracına izin verdiklerini ama önce merkezi yönetime sorulması gerektiğini ifade etti.

        Kasım ayında Türkiye, Kuzey Irak Kürt Yönetimi ile petrol anlaşması yapmıştı. Bu anlaşma ile kendilerinin yok sayıldığını ifade eden Irak merkezi yönetimi, anlaşmayı Irak'ın egemenlik haklarının ihlali olarak gördüklerini vurgulamıştı. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz ve beraberindeki heyet, Irak hükümeti ile görüşme amacıyla Bağdat'a gitmişti.

        Tamamlanan boru hattı ile test akışı Cuma günü başladı. Bakan Şeristani, petrol ihraatının tam olarak ne zaman başlayacağı hakkıdna bilgi vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ