Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin'e sadece insani yardım gözüyle bakılmaması gerektiğini belirterek, "Bizim gerçekten çok büyük davamız var, bu siyasi bir dava." dedi.

Mustafa, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Filistin İş ve Yatırım Forumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Filistin arasında sadece ortak coğrafya değil, din, tarih ve etnik bir ortaklığın söz konusu olduğunu, bu ortaklığın uzun tarihlere dayandığını söyledi.

İki ülkenin her zaman hem yasını hem de sevincini paylaştığını vurgulayan Mustafa, "Bu yüzden Filistin halkı için Türkiye'nin yanında durması yeni bir şey değil. En yakın örnek ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında Filistin halkının Türkiye'nin yanında duruş şeklidir. Demokrasiye destek olmasıdır." şeklinde konuştu.

Mustafa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın geçtiğimiz dönemlerde Ankara'da stratejik, ticari, siyasi ilişkiler hakkında görüşmelerde bulunduğunu hatırlatarak, "Sadece sözlü değil aktif olarak da çalışılmaya başlandı. 2017'de Cenin'de bulunan sanayi bölgesinde büyük fabrikalar açılacağını görüyoruz. Gazze'de büyük yatırım söz konusu. Biz Filistin olarak üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye hazırız." yorumunu yaptı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ