Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Kıdemi bu noktaya Türk-İş getirdi, kırmızı çizgi demesin’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin kendilerine yeni kıdem tazminatına yönelik hiçbir taslak ya da öneri sunmadığını belirterek, Türk-İş’in “Kıdem kırmızı çizgimiz” açıklamasına da tepki gösterdi. Arslan, “1980’de Türk-İş dışında tüm sendikalar kapatıldı. Türk-İş genel sekreteri, Çalışma Bakanı yapıldı. Kıdemde bu noktaya Türk-İş yüzünden gelindi. 30 günlük hakka müdahale edildi. Sonra da ‘kırmızı çizgi’; ne kırmızı çizgisi Allah aşkına. Çizgi mizgi diyorlar. Önce Türk-İş 35 yıl önce kaybettiği haklar için 1980 için, 28 Şubat için özür dilesin” dedi.

        ÜYELERİN YARISI GİDER

        Taşeron işçilerin yine ‘işçi’ statüsünde kadroya alınmasını istediklerini belirten Mahmut Arslan, gündeme getirilen “özel sözleşmeli statüsü”ne karşı olduklarını söyledi. Arslan, bu uygulama ile konfederasyonun üye sayısının yarısını kaybedeceklerini anlattı.

        ‘1 MAYIS GAZA, COPA KURBAN EDİLMESİN’

        Her 1 Mayıs öncesi yaşanan Taksim tartışmalarına tepki gösteren Arslan, “Taksim’in açılması için hukuki mücadele yürütülsün. 1 Mayıs; gaza, copa kurban edilmesin” dedi. Arslan, kutlama için Taksim’in açılması gerektiğini belirterek, “Burada bir yasak varsa hukuki olarak mücadelesi edilir. Yasal olarak yapılacak varsa çözüm aranır. Olmuyorsa başka yerde kutlarsın. Herkes türküsünü söylesin, halayını çeksin. Türkiye’nin yeterince sorun stoku var. Bir de 1 Mayıs kutlaması buna eklenmesin” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ