Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fitch'in Türkiye için sigorta şirketleri yorumu - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’de sigorta şirketlerinin yüksek rezerv riski ile karşı karşıya kaldığını, satın alma ve birleşmelerin olası olduğunu belirtti. Kuruluşun değerlendirmelerine göre trafik sigortalarına oldukça bağımlı olan hayat dışı sigorta şirketlerinin gelecekteki yükümlülüklerini tümüyle karşılamak için yeteri kadar karşılığa sahip olmaması riski bulunuyor.

        Fitch yetersiz rezervlerin halihazırda güçsüz olan ödeme gücü oranları üzerinde baskı yaratabileceğini ve 2016’da şirketlerin sermaye güçlendirmeye ihtiyaç duymasına yol açabileceğini belirtti. Kuruluş güçlü grupların bünyesindeki sigorta şirketlerine ortaklarının sermaye aktarımı yapabileceğine, fakat küçük ölçekli şirketlerin zorluk yaşayacağına, bunun da sektörde satın alma ve birleşmelere neden olacağına dikkat çekti.

        ASGARİ ÜCRET BASKISI

        Trafik sigortası yükümlülüklerinin hayat dışı sigorta sektörünün rezervlerinin yüzde 65’ine karşılık geldiğini belirten kuruluş, trafik segmentinin de son 10 yıllık dönemde her yıl zarar yazdığını ifade etti. Fitch asgari ücret artışının da sektör üzerinde yarattığı baskıya vurgu yaptı. Hayat ve maluliyet tazminatlarının doğrudan asgari ücrete bağlı olduğunu belirten kuruluş, bu durumun da ödeme gücü oranlarında baskı yaratabileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ