Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1915 Çanakkale Köprüsü yatırımcıyı sevindiriyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın en uzun asma köprüsü olması hedefi ile inşaat çalışmalarına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü, arsa fiyatlarını uçurmaya başladı. Yatırımcının yüksek oranda kar etmesini sağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü; Yapı Merkezi, Limak ve Güney Koreli firmalardan oluşan konsorsiyum tarafından inşa edilecek.

        Lapseki ve Gelibolu'da meraklı bekleyiş devam ederken, bölgede arsa ve arazi sahipleri ise kazanç elde ediyor. Vasıfsız arazilerin 10 kat fiyat artışı yaşadığı bölge,yüzde 100 kar etmiş duru8mda gözüküyor.

        1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ÖZELLİKLERİ NEDİR?

        Çanakkale'nin ilk, Marmara bölgesinin ise beşinci asma köprüsü özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü, ilk kez 1984-1989 yılları arasında ortaya atıldı. 1995 yılında ihaleye çıkan ve 18 yabancı firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firma, projenin yapılabilir olmadığını belirterek projeden çekilmesiyle tekrar gündemden düşen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona gelindi.

        Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın talimatıyla, hem lastikli ulaşıma racı hem de demir yolunun üzerinden geçeceği köprü olarak planı değiştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Ege Bölgesi'ni doğrudan Kapıkule sınır kapısına bağlayacak olan otoban planı da yer aldı.

        3 Mart 2016 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından köprünün adının Çanakkale 1915 Köprüsü, kuleler arası açıklığının Cumhuriyet'in 100. yılına uyumlu olarak 2023 metre olacağı ve 2023 senesine kadar hizmete gireceği açıklandı.

        1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni için verilen tarih ise 18 Mart 2017.

        İNŞALLAH TEMELİ HEP BİRLİKTE ATACAĞIZ

        Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacağını belirterek, "Hedefimiz, 4 yılda Çanakkale Köprüsü'nü 2 Türk firması, 2 Güney Kore firması bir araya gelerek, kurduğumuz bu ortaklıkla bitirmek." dedi.

        Her türlü müteahhitlik işini yaptıklarını, en son köprü yapmayı hayal ettiğini dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:

        "Çünkü en çok gözüken o. Otoyoldan geçerken kimse 'Bunu kim yapmış?' diye düşünmüyor. Havalimanı yapmak, bir köprü yapmak hayalimdi. Biz Osmangazi Köprüsü ihalesine girdik, kaybettik, ikinci olduk. Ardından 3. Boğaz Köprüsü ihalesine girdik, onda da ikinci olduk ve kaybettik. Arkasından 3. havalimanını aldık ama köprü alamıyorduk. Allah nasip etti, Çanakkale Köprüsü'nün ihalesini biz kazandık. İnşallah 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde köprünün temelini Cumhurbaşkanı ve Başbakan atacak. Biz de işe başlayacağız. Hedefimiz, 4 yılda Çanakkale Köprüsü'nü 2 Türk firması, 2 Güney Kore firması bir araya gelerek, kurduğumuz bu ortaklıkla bitirmek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ