Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya'dan Türkiye ile ilgili 'charter uçuşlar yasaklanabilir' iddiası - İş-Yaşam Haberleri

        Federal Hava Ulaşımı Kurumu ise bu konuda bir açıklama yapmayı reddetti.

        Öte yandan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Rus basınında çıkan, Rusya'nın Türkiye'ye charter seferlerini durdurabileceğine ilişkin iddialarla ilgili, "Rusya ile ilişkilerimizde herhangi bir sorun yok. Aksine, uçak krizinden sonra daha iyi durumdayız. Charter seferlerinin durdurulması söz konusu değil." dedi.

        Kommersant gazetesi, öncü verilere göre Rus seyahat acentelerinin şimdiden Türkiye için 40,000 adet paket tur sattıklarını yazdı. Bu yıl toplamda 3 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

        Rusya'nın bu yasaklamayı getirmesi halinde, büyük ölçüde Rus turist girişine dayanan Türk turizminin ciddi zarar görebileceği belirtiliyor.

        Türkiye'nin Rusya'dan buğday, mısır ve ayçiçeği ithalatını durdurmasının nedenlerinin bu ay içinde iki ülke arasında müzakere edilmesi bekleniyor. Türkiye Rusya'nın en büyük tahıl alıcılarından biri. Rusya'nın charter uçuşlarını yasaklayabileceği haberi, bu müzakerelere yakın bir zamana rastlıyor.

        REKLAM

        Öte yandan dün de Sputnik'te yer alan haberde, Rusya havacılık sektöründen bir kaynağın açıklamasına yer verilmiş ve açıklamada, "Rosaviatsiya, Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği uyarısını içeren mektubu havayolu şirketlerine gönderdi. Neden olarak, Türkiye'deki karmaşık siyasi durum gösterildi" ifadesini kullanmıştı.

        Ayrıca Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yetkilisi Svetlana Sergeyevna, yaptığı açıklamada, ellerinde Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceğine ilişkin herhangi bir bilginin olmadığını söyledi.

        UKRAYNA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Ukrayna Başbakanı Volodimir Groysman, Rusya Havacılık Kurumu'nun (Rosavia) Türkiye'ye yönelik charter uçuşların askıya alınabileceği yönündeki açıklamalarına karşılık, Ukrayna'nın böyle bir uygulama öngörmediğini söyledi.

        Başbakan Groysman, düzenlediği basın toplantısında, Doğan Haber Ajansı'nın sorularını da yanıtladı. Rosavia'nın Türkiye'deki iç siyasi durum nedeniyle Rusya'dan Türkiye'ye charter uçuşlarının iptal edilebileceği uyarısı yaptığının hatırlatılması ve Ukrayna'nın da benzer bir adım atmasının gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, Ukrayna'nın "dost ülke" Türkiye'ye yönelik böyle bir uygulamayı öngörmediğini belirtti.

        Kendisinin geçen ay Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette uzay teknolojisine varıncaya kadar pek çok alanda ikili işbirliği konularını görüştüğünü aktaran Groysman, Türkiye ile Ukrayna'nın önünde büyük bir işbirliği potansiyelinin olduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ