Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gandhi’nin manevi torunlarının iş dünyasındaki inanılmaz yükselişi - İş-Yaşam Haberleri

        haberturk.com'un derlediği habere göre, Hindistan bağımsızlık mücadelesi lideri Mahatma Gandhi’nin “beşinci oğlu” olarak görülen manevi oğlu Jamnalal Bajaj’ın ikiz torunları , ülkenin en hızlı yükselen işadamları arasına girdi. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Anurang Jain, başında olduğu otomobil yedek parçası üreten Endurance Technologies’in halka arzından sonra yüzde 74 büyümesiyle 1.1 milyar dolarlık bir servetin sahibi oldu. Kardeşi Tarang da, yine otomobil parçası üreten Varroc Group’taki hissesi sayesinde 1 milyar dolardan fazla para kazandı.

        Tarang Jain

        DÜNYANIN EN ZENGİN 500 KİŞİSİ ARASINDA

        İkiz kardeşlerin yükselişinde, ülkenin en büyük otomotiv şirketlerinden Bajaj Auto’nun sahibi olan amcaları Rahul Bajaj var. Bajaj Auto’nun kurucusu, kendisi de bir bağımsızlık savaşçısı olan Mahatma Gandhi’nin manevi oğlu ve Rahul Bajaj'ın dedesi Jamnalal Bajaj’dı.

        Rahul Bahaj

        REKLAM

        Aile, akrabalık ilişkileri sayesinde iş dünyasında önemli bir yere sahip. Gandhi’den ilham alarak iş dünyasında başarılı olduklarını belirten Rahul Bajaj, 4.2 milar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ilk 500 kişisinden biri. Küçüklüğünden beri iş dünyasında başarılı olacağını bildiğini anlatan Rajaj, üç kuzeniyle birlikte babasından devraldığı Bajaj Auto’yu 2005’ten beri yönetiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ