Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler BC Partners, migros ile ilgilendiklerini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        BC Partners'dan KAP'a yapılan açıklamada, ''Halka açık bir Şirket olan Migros Ticaret A.Ş.("Migros")'nin hisselerinin yüzde 80,51'i ana ortağımız MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla bir özel girişim sermayesi şirketi niteliğinde olan BC Partners'ın kontrolündeki fonların elinde bulunmaktadır.

        BC Partners bir özel girişim sermayesi Şirketi olarak, faaliyetlerinin olağan akışı kapsamında Migros da dahil olmak üzere mevcut tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirmektedir. 21.02.2014 tarihinde basınımızda Şirketimiz ile ilgili yer alan haberler BC Partners'ın olağan iş akışı çerçevesindedir.'' denildi.

        TESCO: FARKLI ŞİRKETLERLE GÖRÜŞMELER VAR

        Tesco Kipa tarafından KAP'a yapılan açıklamada ise ''Geçtiğimiz haftasonu yazılı, görsel ve sosyal medya organlarında çıkan haberlere istinaden, Tesco PLC'nin farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evrelerinde oldugunu belirtmek isteriz. Daha önceden olduğu gibi, yatırımcılarımızın kararlarını etkileyebilecek önemli bir gelişme olduğunda, Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) vasıtası ile kamuoyunu derhal bilgilendirmeye devam edeceğiz'' denildi.

        Financial Times gazetesi, cuma günü İngiliz perakende devi Tesco'nun, İngiltere içindeki faaliyetlerine odaklanabilmek için Türkiye'deki mevcudiyetini azaltmak için arayışa girdiğini yazmıştı. Gazetenin yazdığı seçeneklerden biri Migros ile varlıkları birleştirmek olduğu bunun için de BC Partners ile görüşüldüğüydü.

        VERGİ ZİYAİ CEZASI GELDİ

        Bu arada Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 2009-2013 yılları arasındaki 5 yıllık hesap dönemine ilişkin yapılan sınırlı vergi incelemesi kapsamında Tesco Kipa'ya 50.2 milyon lira katma değer vergisi ve 75.3 milyon lira vergi ziyai cezası tebliğ edildiğini; uzlaşma dahil her türlü yasal hakkın kullanılacağını duyurdu.

        Şirketten KAP´a yapılan açıklamada, "Ocak-Aralık 2009 ila Ocak-Aralık 2012 arasındaki dönemleri kapsayan vergi/ceza ihbarnameleri ile şirketimize tebliğ edilen, gecikme faizi hariç, sorumlu sıfatıyla katma değer vergisi toplamı 50.2 milyon TL ve vergi ziyaı cezası toplamı 75.3 milyon TL´dir. Vergi İnceleme Raporlarında eleştiri konusu yapılan şirketimiz uygulamalarının, yasal düzenlemelere uygun olduğu düşünülmekte olup yukarıda detayları verilen Vergi İnceleme Raporlarında yer alan eleştirilere ve düzenlenmiş vergi/ceza ihbarnamelerine karşı uzlaşma da dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ