Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Bu ilde zaten herkes Ak Partili" - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye'de kamu yatırımları ile tanınan Kütahya, son bir aydır işe alımlarda yaşanan 'kayırma' iddialarıyla çalkanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala artan söylentilerMeclis gündemine de taşındı. Ancak bu süreçte Ak Parti Milletvekili'nin açıklamarı tartışmaları azaltmak yerine iyice alevlendirdi. Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay şunları söyledi: "Ayırım yapmıyoruz. Çünkü burada herkes AK Partili"

        OYSA ALIMIN YAPILDIĞI İLÇE DP'Lİ

        Yaşanan tartışma süreci ise şu şekilde gelişti: Kütahya Seyitömer Linyitleri Müessesesi (SLİ) ve Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) geçtiğimiz ay içerisinde 100 mavi ve beyaz yakalı personel alımı yapıldı. Ancak bu alımlar, Demokrat Partilili(DP) belediye başkanına sahipSeyitömer ilçesinikarıştırdı. Çünkü iddialara göre önce işçi alım komisyonu tamamen Ak Parti yöneticilerinden oluştu ardından da KPSS sonuçları ikinci plana atılarak komisyonun belirlediği isimler işe alındı. Hatta bu süreçte bazı isimlere önce "kazandın gel işe başla" dendi, iki gün sonra ise "üzgünüz senin yerine bir başkasını almak zorunda kaldık" gibi açıklamar yapıldı.

        TBMM'YE SORU ÖNERGESİ

        İli adeta bir birine düşüren bu süreç MHP KütahyaMilletvekili Alim Işık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de (TBMM) taşındı. Personel alımlarında partiye yakın kişilerin alındığı ve komisyona parti baskısı uygulandığını iddia eden Alim Işık Meclis'e sunduğu önergesinde 10'dan fazla sorusuna yanıt bekliyor. Konuyla ilgili HABERTURK.COM'a konuşan Işık şu bilgileri verdi: "Kütahya'da inanılmaz bir vurdumduymazlık yaşanıyor. Seçimlere kısa bir süre kala işçi alımı yapılıyor. Biz istihdama karşı değiliz, ancak haksızlığa tahammül edemiyorum. İddialar ayyuka çıkınca bizzat konuyu araştırdım. İşe alınanların büyük kısmının parti gençlik kollarına üye isimler olduğunu ortaya çıkardım. Soru önergeme cevap henüz gelmedi. Ancak AkParti milletvekillerinin 'Burada zaten herkes Ak partili' demeçlerini şaşkınlıkla izledim. Artık farklı bir havaya girildi"

        BURADA HERKES AK PARTİLİ

        Işık'ı “sorumlu muhalefet anlayışına” davet eden Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinayise “Kütahya'da yüzde 70 oy alan AKP ayırım yapamaz. Çünkü herkes AK Partili” dedi. İşçi alımlarında partizanlık yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hasan Fehmi Kinay, "Biz, üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Eleman ihtiyacını olan kurumları görünce bakanlık bakanlık dolaşıp kadro açıyoruz. Ondan sonrası personel alımına ilişkin yönetmelik çerçevesinde işlem yapılıyor.Muhalefete mensup milletvekili arkadaşımız teşekkür edeceğine eleştiride bulunuyor. Kütahya'da AK Parti ayırım yapamaz. Çünkü zaten herkes AK Partili. Bu tür kayırmalar da geçmişte kaldı.Bu sorumlu muhalefet anlayışıyla bağdaşmaz" şeklinde konuştu. Öte yandan 2007 yılında yapılan seçimlerde Ak Parti, ildeki 336 bin oyun 226 binini alarak 5 milletvekili çıkarmıştı

        100 YENİ PERSONEL DAHA ALINACAK MÜJDESİ

        Milletvekili Kinay ayrıca Kütahya Seyitömer Linyitleri Müessesesi (SLİ) ve Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) 100 yeni personel daha alınması için bakanlıklar düzeyinde çalışma başlattığını ve sona gelindiği bilgisini de verdi.

        metincan@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ