Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mobilya sektörü Güney Afrika'ya çıkarma yapıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Dış Ticaret Müsteşarlığı’ koordinatörlüğünde İstanbul İhracatçı Birlikleri(İİB) ve MOSDER’in öncülüğünde düzenlenen ticaret heyeti programları kapsamında ev, mutfak ve ofis mobilyası üreticileri Güney Afrikalı satın almacılarla bir araya geliyor. İlk defa Ocak ayında Hindistan organizasyonuyla başlayan ve mobilya sektörüne alternatif yeni pazarlar bulmayı hedefleyen ticaret heyeti programına firmalar büyük ilgi gösteriyor.

        İhracatımızın lokomotif kalemleri arasında yer alan mobilya sektörü küresel ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek için ürün sattığı pazarları yakın takibe alıyor. Dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan sektör, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın da desteğiyle potansiyel yeni pazarları araştırıyor. Sektör bir taraftan yeni pazarlar araştırırken bir taraftan da kriz nedeniyle daralan pazarları elinde tutmak için ürünlerini müşterinin ayağına götürüyor. Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarının katılımıyla 08 - 13 Ağustos 2009 tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yönelik ev, ofis ve mutfak mobilyalarını kapsayan Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı düzenleniyor. Heyet ihraç ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmalarımızın yurtdışı pazar paylarında artış sağlanması ve iki ülke iş çevreleri arasında işbirliği imkânlarını arttırabilmek amacıyla yoğun görüşmeler gerçekleştirecek. Yurtdışı ziyaret programları kapsamında ön hazırlık çalışmalarında bulunmak üzere, Johannesburg, Pretoria ve Cape Town’a yönelik 16 – 24 Mayıs 2009 tarihleri arasında bir ön inceleme heyeti düzenlenmiş; mobilya ithalatçıları, distribütörleri, market zincirlerinin satın almacıları ile görüşülerek pazar araştırması raporu hazırlanmıştı.

        Mobilya sektörünün ihracatını arttırmaya yönelik olarak Ocak ayında Hindistan’a yönelik düzenlenen ticaret heyeti programı ile birçok yeni firma ile iş bağlantısı kurulmuş ve yeni bayilik anlaşmaları imzalanmıştı. Aynı tablonun Güney Afrika pazarı için de gerçekleşmesi öngörülüyor.

        HEYETE KATILACAK FİRMALAR

        İstikbal, Bellona, Mondi, Gala Mobilya, Kilim Mobilya, Alfemo, Yataş, Yatsan, İpek Mobilya, Yağmur Mobilya, Donat (Yerekonmazlar), Konfor, Doğtaş, Aldora, Kayalar Kimya, Dovi, Tosunoğlu, Laressa, Family Group, MNS Mobilya, Merit Mobilya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ