Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 308 bin liralık devasa lüks plazma Türkiye'de - Makro Ekonomi Haberleri

        Audi ve Aston Martin gibi üst segmentteki otomobiller için geliştirdiği müzik ekipmanlarının yanısıra tekne ve oteller için tasarladığı elektronik video ve ses aygıtları ile bilinen Danimarkalı Bang & Olufsen'in ürettiği dünyanın en büyük hareket edebilen plazma televizyonu BeoVision 4 103, Türkiye'de tüketicilerin karşısına çıktı. Genişliği 246 santimetre, yüksekliği ise 211 santimetre olan BeoVision 4-103, İstanbul'un en yüksek yapısı olan İstanbul Sapphire'de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Sipariş üzerine gerçekleştirilen üretimi 4 ayı bulan televizyonun Türkiye için satış fiyatı ise 147 bin Euro (308 bin TL) olarak belirlendi. 1998 yılından beri Ferco Müzik ve Görüntü Sistemleri distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan BeoVision 4-103, uzaktan kumandası ile sağa, sola, yukarı ve aşağı hareket ettirilerek istenilen izleme boyutuna getirilebiliyor.

        REZİDANSLARA GİRECEK

        İstanbul'da 2, Ankara ve İzmir'de birer şube ile hizmet verdiklerini belirten Bang & Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, dünyanın en büyük hareket eden televizyonuna Türkiye'den de önemli ilgi bekledikleri ve ev kullanımı dışında otellerin de ürüne ilgi göstereceklerini ifade ederek, "12 yılda 6 bin Türk müşterimize hizmet verdik. Bu televizyon için de müşteri kitlemiz var. Evlerin yanısıra oteller ve rezidanslar için tasarlanan bu ürün için Türkiye'de belli şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. Tanıtım toplantısına katılan Bang & Olufsen Eğitim Müdürü Jorgen Lunding de "Bu televizyon, gündüz izleme sırasında da izleme deneyimini geliştiren otomatik görüntü kontrolü ve yansıma önleyici kaplamalı kontrast ekran gibi bir dizi görüntü geliştirme teknolojisini içinde barındırıyor. Ana hoparlöründe 40 hoparlör bağlanabiliyor" diye konuştu.

        265 KİLO

        BeoVision 4-103, kullanımda değilken ekran yerden birkaç santim yükseklikte durarak, odadaki görünürlüğünü azaltıyor ve hoparlör gibi entegre uygulamaları gizliyor. İstanbul Sapphire'de 2 hafta boyunca sergilenecek olan 265 kilogramlık televizyon, 4 motor aracılığıyla hareket ettirilebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ