Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İşveren primleri ne kadar olacak? - Makro Ekonomi Haberleri

        Bakan Çelik, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Rasim Ljajiç ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından Bakanlık girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, istihdam paketi üzerindeki çalışmaların tamamlandığını, sosyal tarafların görüşlerinin alıhacağını söyledi.

        Pakette yer alan, 'işverene yönelik pirim indirimi' konusunda ise Çelik, 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapılacağını belirterek, "Ancak ne zaman yapılacağı belli değil. Kanun TBMM'ye sevk edildiğinde ilgili ay eklenecek" diye konuştu.

        TBMM'de görüşülen Sosyal Güvenlik Reformu Yasası ile ilgili olarak ise alt komisyonun raporunu yazdığını hatırlatan Çelik, yasanın, Plan Bütçe Komisyonu'nda yarın görüşülmeye başlanmasını umut ettiğini söyledi. Çelik, reform ile ilgili bilgi kirliliğinin devam ettiğini, özellikle 9 bin pirim iş günü ile ilgili olarak, yanlış anlaşılmaların sürdüğünü kaydetti. Çelik, 9 bin prim iş gününe kademeli olarak 2028 yılında geçileceğinin altını çizdi.

        Tersane yine bir işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazaların devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, kazalarda taşeronluk ve eğitimsizlik gibi iki önemli etkenden meydana geldiğini belirterek, bu konu ile ilgili olarak tarafları biraraya getirdiklerini ve sorunun çözümü için tarafların kendilerine özellikle 'taşeronluk' konusunda nihai bir metin sunacaklarını belirtti. Çelik, taşeronluk konusunda kanuni çerçeveye oturtmak için yasal çalışma yapacaklarını da söyledi. Çelik, ayrıca tersane bölgesindeki eğitim merkezini de geliştireceklerini ifade etti.

        "BAŞÖRTÜSÜNDE, TOPLUMDA SORUN YOK, KONU SİYASİ CEPHEDE ABARTILIYOR"

        Bir soru üzerine, yüksek öğretim kurumlarında başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini de değerlendiren Bakan Çelik, toplumda bu konuda bir hoşgörü olduğunu, sorunun, konunun siyasi cephede abartıldığını söyledi.

        Başörtüsü sorununun, çözülmesi gereken bir sorun olduğunu herkesin ifade ettiğine dikkat çeken Çelik, "Kimsenin endişelenmesine gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi ve laikliğiyle yaşayacaktır. Bu ilelebed sürecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bundan siyasi nemalanma peşinde olanlar var. Bunun AK Parti için söylenmesi mümkün değildir. Biz bu sorunu bitirip geride bırakmak istedik" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ