Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 7 elektrik devi güvenli voltajda birleşti - Makro Ekonomi Haberleri

        Elektrik tesisatları, aydınlatma, elektronik ve kablo sektörünün 7 dev kuruluşu, hayati önem taşıyan elektriğin yanlış kullanımını önlemek ve doğru kullanımıyla insanların yaşam kalitesini artırmak hedefiyle küresel ihtisas portalı Voltimum’un 12 ülkeden sonra Türkiye’ye gelmesine önayak oldular.

        TÜRKİYE 13'ÜNCÜ ÜLKE OLACAK

        ABB, Legrand, Nexans, Osram, Philips, Prysmian ve Schneider Electric’in elektrik tesisatçıları, mühendisler, sektördeki üretici, distrübütör, toptancı ve uzmanları ilk elden bilgilendirmek ve özellikle elektriğin güvenli ve verimli kullanılmasını teşvik etmek amacıyla Voltimum.com.tr’nin kurulmasına destek oldular. 13. Ülke olarak Türkiye’de yayın hayatına geçen voltimum.com.tr, ücretsiz abonelikle elektrik ürünleri ve kurulumları hakkında detaylı bilgi, enerji verimli ürünler, doğru ve çevreye uyumlu aydınlatma gibi sektörel uzmanlık bilgilerini tek adresten sunacak. Üreticilerin sektöre doğrudan ulaşmasını sağlayan voltimum.com.tr ayrıca aydınlatma, otomasyon, tesisat kurulumu, kablolama ve enerji verimliliği hakkında spesifik çözüm ve eğitim imkanları da sunuyor.

        “Yaşam için Bilgi – Bilgi için Güç Birliği” görüşünü benimseyerek sorumluluk üstlenen 7 küresel kuruluşun CEO ve üst düzey yöneticileri, Voltimum.com.tr’nin tanıtım toplantısında ortaklaşa düğmeye basarak, Voltimum portalına start verdiler. Toplantıda bir konuşma yapan Voltimum Tepe CEO’su Bruno Hamon dünya genelinde Voltimum bilgi portalının ayda 1,3 milyon ziyaretçiye, 7 dilde ve 12 ülkede uzmanlık bilgisi sunduğunu ve geçtiğimiz yıl portalın 43 milyon sayfasının tıklandığını söyledi. Voltimum’un çıkış noktasının, elektrik sektöründe doğru bilgi yoluyla yaşam güvenliğinin ve enerji verimliliğinin sağlanması olduğunu belirten Hamon, “sektörde insan hayatı ve doğal çevrenin geleceğinin tesadüflere bırakılmaması için varız” dedi. Hamon ayrıca bu konuda sorumluluk üstlenerek destekleyen 7 kuruluşa teşekkür etti.

        HEDEF ELEKTRİĞİ GÜVENLİ KULLANMAK

        Voltimum Türkiye girişimine ön ayak olan Prysmian Türkiye’nin CEO’su ve Ülke Yöneticisi Francesco Fanciulli Türkiye’nin 13. Voltimum ülkesi olmasından büyük sevinç duyduğunu belirtti. Fanciulli özellikle elektrik sektöründe bir ürünün veya tesisatın doğru kurulumunun asla tesadüfe bırakılamayacağını ve can güvenliğinin ana şartlarından birinin mesleki yeterlilik, diğerinin ise standart ve normlara uygunluğu denetlenmiş ürünlerin kullanılması olduğunu vurguladı. Fanciulli ayrıca elektriğin doğru kullanımının, yaşam kalitesini artırmak için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

        Tanıtım toplantısında ayrıca Almanya’da ünlenen, Barselona’da yaşayan ve yurtdışındaki gösterileriyle adını duyuran kabare ve karikatür sanatçısı Muhsin Omurca kendi çizdiği karikatürlerle Voltimum’a özel hazırladığı “Hüsnü’nün Elektrikli Hayatı” isimli bir standup gösterisi sundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ