Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Toplu ulaşıma 100 sarışın - Makro Ekonomi Haberleri

        AHT / Işıl ÇALIŞKAN-Yağmur ERTAŞ

        İstanbul trafiğine 100 yeni İETT otobüsü daha katıldı. Yeni otobüsler sarı renkli, engellilere uygun alçak tabanlı, kameralı ve çevre dostu.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 yeni İETT otobüsünü hizmete sundu. Otobüslerin tanıtımı için Feshane’de yapılan toplantıya İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı katıldı. Topbaş, sarı renkli yeni otobüslerin özelliklerini anlattı:

        641 MİLYON LİRA

        “Yeni otobüsler hem dışarıyı hem içeriyi gören güvenlik kameralarıyla donatıldı. Düşük tabanlı otobüsleri yaşlılar, çocuklar ve engelliler rahatlıkla kullanabilecek. Konforlu, klimalı otobüsler aynı zamanda çevre dostu.” 100 yeni otobüsün maliyetinin 641 milyon lira olduğunu söyleyen Topbaş, kısa süre içinde 1500 yeni otobüsün daha alınacağı müjdesini verdi. “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 52 milyar lira yatırım yaptık. Bütçemizin önemli bir kısmını ulaşıma ayırdık. Metrolarla ilgili yaptığımız yatırımların toplamı da 10 milyar lira civarında ve yatırımlar devam ediyor. Lastik tekerlekli araçlardaki kullanım oranı yüzde 87’lerden yüzde 80’lere indi. Niyetimiz bu oranı yüzde 60’lara indirmek” diyen Topbaş, halk otobüslerinde de standartların yükseltileceğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ