Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Arap şeyhi gibi hissedin! - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTÜRK

        Milli Piyango İdaresi yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesini 45 milyon lira olarak belirledi. Bu rekor ikramiyeyi kazanırsanız birçok yatırım yapabilirsiniz. Örneğin 45 milyon liranın bankaya yatırılması halinde, yüzde 8,50 faiz üzerinden yıllık net getirisi 3 milyon 242 bin 366 lira. Bunun günlük faizi de 8 bin 883 lirayı bulacak. Bu hesaba göre ana paraya hiç dokunmadan ömür boyu refah içinde yaşayabilirsiniz.

        Ancak tüm ikramiyeyi bir günde, Dubai şeyhi el-Maktum'muşsunuz gibi harcamak isterseniz yoğun bir mesai harcamanız gerekecek. Sizin için örnek bir yol haritası hazırladık. İşte Ankara'da Milli Piyango İdaresi Başkanı Recep Biçer'le sembolik dev çekle basına pozunuzu verdikten sonraki gün başınızdan geçebilecekler:

        Saat 8.00: Sabah kalktınız ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde telefonunuzda 100'e yakın cevapsız çağrı olduğunu farkettiniz. Bu aramaları görmezden gelip internetten hesabınıza baktınız ve dünyanın en güzel manzaralarından biriyle karşılaştınız: 45.001.375 TL. (Önceki birikiminiz olan 1.375 TL'nin üzerine geldi ikramiye)

        Saat 9.30: Ankara Sheraton'daki lüks süitinizden ayrılıp Esenboğa Havalimanı'na vardınız. Tüm paranızı 1 şeye harcamamak için 1998 model bir özel jet tercih ettiniz. 3 milyon 500 bin TL'ye aldığınız Bombardier Learjet 60 ile İstanbul'un yolunu tuttunuz.

        Saat 11.00: İstanbul'a vardıktan sonra hemen şehrin en yüksek binası Sapphire'in yolunu tuttunuz. Terasından şöyle bir manzaraya bakıp 15 milyon liraya 6+3 bir daire aldınız. Sonra binanın kapısında durup düşündünüz: "Bu kadar param var niye taksiye biniyorum?"

        Saat 12.00: Ayaküstü ıslak hamburgerle karnınızı doyurup 'ben değişmedim' mesajı verdikten sonra galerinin yolunu tuttunuz. Kasım ayında İstanbul Autoshow'a gelen 1001 beygirlik Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u gözünüze kestirdiniz. 10.5 milyon lirayı peşin verdiniz, galerici 'hayırlı olsun' dedi ve çıktınız.

        Saat 12.30-14.30: Çok hareketli bir sabah oldu. Durup soluklandınız. Boğaz kenarında oturup 'İstanbul sen mi büyük ben mi? Tabi ki ben' diye düşünerek egonuzu tatmin ettiniz. (Çay-kahve içtiniz tabii artık 45 milyonunuz var öyle küçük hesaplara girmiyoruz)

        Saat 15.00: Boğazda sahilyolunda Bugatti'nizle trafikte adım adım ilerleyip 'paramla rezil oluyorum' diye düşünürken Ferretti marka bir motoryatta satılık ilanı dikkatinizi çekti. 'Öyle abartmaya gerek yok ayağımı denizden çeksin yeter' diyerek 2 milyon 500 bin liralık ikinci el Ferretti 660 ile boğazın derin sularında seyretmeye başladınız.

        Saat 16.00: Boğazda ilerlerken 'hala kot gömlek geziyorum, adam gibi bir takım alayım' dediniz. İkramiye çıktıktan sonra çok hızlı bir şekilde sağ kolunuz olan kuzeniniz Ahmet'e size pahalı bir takım almasını rica ettiniz.

        Saat 18.00: Ahmet sizi elinde Stuart Hughes ve Richard Jewels'in ortak ürünü 2 milyon liralık bir takım elbiseyle karşıladı. Üzerindeki yarım karatlık 480 adet elmas pek tarzınız olmasa da Ahmet'e teşekkür ettiniz.

        Saat 18.30: 'Jetim var akşam yemeğini farklı bir yerde yemek lazım' diyerek Atatürk Havalimanı'na doğru yola çıktınız.

        Saat 19.30: Hem vizesiz hem de yakın olsun diyerek Kiev'e uçtunuz ve eşe dosta altında başka neden aramayın dediniz.

        Saat 21.15: Burada da bir ayağım olsun dediniz ve şehir merkezinden 4+1 teraslı bir daire aldınız. 4 milyon liralık fiyatı seve seve verdiniz.

        Saat 23.00: Şu ana kadar lükse 37.5 milyon lira harcadınız. Uçak-yat benziniydi, borç kapamaktı derken 6 milyon liranız kaldı. Biraz sosyalleşeyim dediniz, parti vermeye karar verdiniz. Normalde olsa 2 kişi belki toplardınız ama ikramiye kazanınca istemediğiniz kadar kişi geldi. Misafirleriniz için 6 milyon lira vererek Kanye West'ten özel bir performans izlettiniz.

        Saat 01.00: 45 milyon liralık ağırlıktan kurtulmanın rahatlığıyla mışıl mışıl uyudunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ