Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Honda Type R 2017 Cenevre'de tantıldı! - Otomobil Haberleri

        Honda Type R Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Seri üretime hazır haliyle sergilenen yeni Honda Type R, yüksek performanslı kompakt hatchback sınıfının en dinamik ve en hızlı otomobillerinden biri olarak görülüyor.

        Honda Type R modelinde, Honda mühendisleri yüksek performans beklentilerini karşılamak üzere teknik yapıyı kapsamlı bir şekilde revize edildi. Kullanılan yüksek dayanımlı hafif alaşım malzemeler sayesinde yeni Honda Type R, burulma direnci önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 38 oranında arttırıldı.

        2,0 litrelik VTEC-TURBO benzinli motor yeni Type R’da da kullanılarak, yüksek performans imkanı sunuyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nd tanıtılan Honda Type R motoru, motor 320 HP güç ve 400 Nm tork üretiyor. Motor işletim sistemi, gaz emirlerine daha çabuk cevap verecek ve daha dinamik bir sürüş sunacak şekilde yeniden programlanarak, motorun üretmiş olduğu güç altı vitesli manuel şanzıman üzerinden tekerleklere aktarılıyor.

        Honda Type R’da hava akışını iyileştirmek üzere düz bir zemin, geniş hava girişleri, daha hafif çamurluklar ve havayı akıcı bir şekilde ileten tasarımıyla yeni spoyler olmak üzere önlem paketi devreye giriyor. Aerodinamik açıdan yere basma kuvvetiyle kaldırma kuvveti arasındaki ideal dengeyi tesis eden yeni Honda Type R yüksek hızlarda mükemmel bir diz gidiş kararlılığı sergiliyor.

        Yeni Type R için geliştirilen ve kullanım şekline göre sürücüye araç ayarlarını değiştirme imkanı sunan sürüş modları kullanım kolaylığını destekliyor. ‘Comfort’, ‘Sport’ ve ‘+R’ olmak üzere farklı sürüş modları sunan sistem, seçilen sürüş moduna bağlı olarak amortisör sertliğini, direksiyon sertliğini ve gaz tepkilerini ayarlıyor.

        YENİ DOLANIMLAR İLGİ ÇEKTİ

        Boyutu 7" olan dokunmatik ekran navigasyon, özel ses sistemi araçta yer alacak. Ayrıca Apple CarPlay ile Android Auto uyumluluğu satılan araçlar için standart olacak.

        İngiltere'deki Swindon fabrikasına üretilecek. Turbo motor ise ABD Ohaio’da üretilecek ve Swindon fabrikasında gövdeye oturtulacak.

        Honda aracın fiyatını 61 bin euro yani yaklaşık 237 bin TL olarak açıkladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ