Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Çevreci Araçlar İstanbul Autoshow 2012 başlıyor - Otomobil Haberleri

        Türk otomotiv sektörü, İstanbul Autoshow 2012 ile büyük şovuna yarın başlıyor. Bu yılki konsepti ''Sektörün güç gösterisi'' olarak belirlenen fuarda, 500'e yakın model sergilenirken, 4'ü dünya prömiyeri olmak üzere 31 yeni model ilk kez otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

        Fuarı 2-12 Kasım tarihlerinde 600 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Dünya ve Avrupa lansmanlarıyla markaların güç gösterisi yapacağı fuarın açılışını Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün yapması bekleniyor.

        ÖTV MORAL BOZMUŞTU

        Geçen yılki zirvenin ardından sakin bir tempoyla yoluna devam eden sektörde, tam artıya geçildiğinde gelen 1600 cc altı otomobillere gelen yüzde 3'lük ÖTV artışıyla moraller bozulmuştu. Bu yıl model yılının da ocak ayı itibariyle devreye girecek olmasıyla kafalar karışsa da, fuarın getireceği tempoyla markalar yılı geçen yılın yüzde 10 kadar altında tamamlamasını öngörüyor.

        Öte yandan markaların fuarda tanıtacağı pek çok modeli, aynı anda pazara sunacak olması, yüzleri güldürüyor. 2 yılda bir düzenlenen ve Türkiye'deki bu alanda tek uluslararası fuar olan Auto Show 2012, 2013'te pazara sunulacak araçların da boy göstermesi açısından firmalara moral veriyor.

        4 MODELİN PRÖMİYERİ YAPILACAK

        Fuarda dört modelin dünya prömiyeri yapılırken, 31 modelin ise Türkiye ve Avrupa prömiyerleri gerçekleşecek. Fuar bu yıl Fransız üreticiler Peugeot, Citroen ve Renault'nun dünya prömiyerlerine ev sahipliği yapacak. Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, uluslararası basın test sürüşlerini Antalya'da yaptığı sedan modeli 301'i ilk kez görücüye çıkartacak.

        Citroen ise yine sedan sınıfındaki C-Elysee modelinin dünya tanıtımlarını İstanbul'da yaparken, bir diğer Fransız otomotiv üreticisi Renault da, Türkiye'de üretilen Fluence modelinin makyajlı hali ile yeni Symbol modellerinin dünya tanıtımlarını İstanbul Auto Show'da gerçekleştirecek.

        EN HIZLI VE EN PAHALI...

        Fuarda, pek çok konsept ve seri üretim model otomobil severlerin beğenisine sunulacak. İlk dizel motoru ile yeni Honda Civic Hatchback ve CR-V, Hyundai Santa Fe, Audi A3, Volkswagen Golf, Seat Toledo, Seat Leon, Mazda 6 ve Toyota Auris gibi modeller ilk kez sergilenecek.

        Dünyanın en hızlı ve en pahalı seri üretim otomobili olan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, Aston Martin Vanquish ve Ferrari FF gibi rüya otomobillerde fuarda ilk kez Türk otomobil severlerin karşısına çıkacak. Öte yandan Hyundai i-oniq, Peugeot Onyx ve Volkswagen ''eT!'' gibi konsept otomobiller de ziyaretçilerin beğenine sunulacak.

        Fuarda, Doğuş Otomotiv, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u, Türk müşterilerin beğenisine sunacak. Fiyatı 4,3 milyon avro olan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, 1001 beygir güç ve 1250 Nm tork üreten 8,0 litrelik W16 motora sahip bulunuyor.

        Lüks spor otomobil üreticisi Ferrari ise ilk dört tekerlekten çekişli süper spor modeli Ferrari FF de fuarda sergilenecek. Türkiye'de şimdiye kadar 3 adet sipariş alan Ferrari FF, 630 bin avrodan başlayan fiyatlarla satılıyor.

        Ford ise, yeni Fiesta, Tourneo Custom, Yeni Kuga, B-MAX ve Yeni Mondeo modellerini fuarda sergileyecek.

        Hyundai'nin hidrojenle çalışan yakıt hücreli ix35 Fuel Cel de ilk kez otomobil severlerin karşısına çıkacak. Hyundai'nin ix35 Fuel Cel modeli, dünyada seri üretime geçecek ilk hidrojenli araç olarak dikkati çekiyor.

        İstanbul Autoshow 2012 Fuarı'nda Infiniti standının yıldızı yüzü yenilenen Infiniti FX olacak. Infiniti'nin konsept modeli Essence'dan ilham alınarak tasarlanan yeni FX, yeni ızgara ve yeniden şekillendirilen ön tampon bölümü ile çarpıcı bir görünüm sergiliyor. Yeni FX yenilenen görünümü ile ''premium'' algısını zirveye taşıyor.

        Nissan'ın en başarılı yarış otomobilleri ile aynı DNA'ya sahip olan Nissan Juke Nismo İstanbul Autoshow'da Türkiye için görücüye çıkacak. Qashqai'de dünyanın en güçlü 1,6 dizel motoruna sahip Platinum versiyonunun yanı sıra yeni alt versiyonları olan Sport Pack, Sky Pack, Premium Pack ve Black Edition da fuarda sergilenecek modeller arasında yer alacak. Micra'nın ise yeni modelleri Puzzle ve Platinum fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

        Toyota, gelecek yıl pazara sunacağı hatchback modeli Yeni Auris ve Auris Touring Sports ile birlikte daha sportif bir görünüşle yenilenen Verso'yu Türkiye'de ilk defa fuarda otomobil severlerin beğenisine sunacak.

        Toyota, fuarda ayrıca en yeni ve gelişmiş hibrit modelleri olan Yeni Prius Plug-in Hybrid ve Yaris Hybrid'in yanısıra yarış otomobilinde devrim yaratan TS030 Hybrıd modelini de sergileyecek.

        Fuar kapsamında Giulietta ve MiTo gibi modellerini sergileyecek alan Alfa Romeo'nun 4C GTA adını taşıyan spor otomobil konsepti, görücüye çıkacak.

        Fiat Grubu'nun Chrysler Grubu'yla yaptığı ortaklığın simgesi haline gelen yeni modellerin Fiat markası açısından ilk meyvesini temsil eden Fiat Freemont, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı'nda tanıtılacak. Dodge Journey modeli temel alınarak geliştirilen Fiat Freemont, Türkiye pazarına hitap eden hem SUV hem MPV hatta station wagonları andıran ortak tasarım ve kullanım özellikleriyle öne çıkıyor.

        Fuarda, İtalyan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati'nin göz kamaştıran tasarım ve sürüş dinamikleriyle dikkati çeken Quattroporte modelinin S versiyonu yeniden boy gösterecek. 4.7 litre silindir hacimli 430 HP'lik versiyonuyla donatılan ve 315 bin avroluk satış fiyatına sahip Maserati Quattroporte S, lüks 4 kapılı sporcu modeller trendinin öncüsü olmasıyla da dikkati çekiyor.

        KADINLARA VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ

        Fuar, kadınlar, çocuklar ve öğrencilere hafta içinde ücretsiz, hafta sonu ise kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklar ve öğrencilere ise yine ücretsiz olacak. Katılımcıların keyifli bir gün geçirmeleri için aynı zamanda Tüyap'ın 25 bin kitabı olan TÜYAP kütüphanesi de fuar süresince tüm ziyaretçilere açık olacak.

        Ziyaretçiler için ayrıca fuar süresinde İstanbul'un çeşitli bölgelerinden ücretsiz servis olanağı da sunulacak. Autoshow, hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. İstanbul Autoshow 2012, 12 salonda ve toplam 50 bin metre kare stand kurulum alanında gerçekleşecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ