Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı İstanbul Autoshow 2012 bugün kapılarını açıyor - Otomobil Haberleri

        İstanbul Autoshow 2012 yarın kapılarını açıyor. Ziyaretçilerden önce bugün basına açılacak fuar gün boyunca Habertürk Otomotiv Editörü Hakan Özenen ve haberturk.com muhabiri Selim Karahan'ın canlı yayınlarıyla www.haberturk.com ve Bloomberg HT'de olacak. İşte 45 markanın 500'e yakın modeline ev sahipliği yapacak olan fuarda mutlaka görülmesi gerekenler.

        İstanbul Autoshow 2012 Haberturk.com'dan takip edilir

        EN GÜÇLÜ GRAND CHEROKEE

        Kuruluşunun 71. yılını kutlayan Jeep markasının Grand Cherokee modelinin en güçlü versiyonu olan SRT8, 2012 Autoshow Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak. Chrysler Grubu'nun iç performans departmanı SRT (Street and Racing Technology) tarafından geliştirilen Jeep Grand Cherokee SRT8, 468 BGP'lik V8 motorunun yanı sıra performans odaklı tasarımı, yarış ruhunu yansıtan yüksek performanslı kabin içi ve sürüş özellikleriyle ön plana çıkıyor.

        EN PAHALI BUGATTI

        Fuarda çok fazla ziyaretçi alacağı tartışılmaz araçlardan biri de fiyatı 4.3 milyon Euro olarak açıklanan Bugatti olacak. 1001 beygir güç ve 1250 Nm tork üreten 8,0 litrelik W16 motorlu Veyron 16.4 Grand Sport, 0–100 km/s hızlanmasını 2.7 saniyede tamamlıyor. 407 km/s'lik son hız değerine sahip dört tekerlekten çekişli Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport statik konumdan 300 km/s hıza 16.7 sn'de çıkıyor.

        EN HIZLI LAMBORGHINI

        Lamborghini Autoshow'da ilk defa sergilediği Aventador LP 700-4 için markanın ArGe Departmanı'nda görev yapan mühendisler tamamen yeni güçlü ve yüksek devirli, fakat çok kompakt bir motor. 235 kilogramlık ağırlığa sahip motor aynı zamanda son derece de hafif. 6.5 litrelik V12 motor; 8250 d/d'de 700 BG güce, 5500 d/d'de 690 Nm'lik maksimum torka ulaşıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 sn'de tamamlayan aracın maksimum hızı 350 km/h.

        EN SEKSİ MERCEDES

        Mercedes'in A Serisini küçük bir VAN olmaktan çıkarıp genç müşterilerin ilgisini çeken 'sportif' karakterli bir otomobil haline getiren yeni tasarımı, fuarda, hiç şüphesiz etrafında en çok dönülen kompakt sınıf araçlardan biri olacak. Markanın 30 bin Euro'nun altından başlayan fiyatlarla satışa sunduğu yeni A Serisi fuarda mutlaka görülmesi gereken yeniliklerin başında geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ