Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Spor Otomobiller Lamborghini'nin bu güne kadar üretilmiş en pahalı 10 modeli - Otomobil Haberleri
        1

        Lamborghini denince akla her zaman hızlı ve pahalı lüks otomobiller akla gelir. Ferruccio Lamborghini'nin kurduğu şirket 1960'larda piyasaya çıkan ve dünya spor otomobilleri arasında devrim sayılan Miura'dan beri her zaman sektörün öncü şirketlerinden biri olmuş, 'spor otomobili sadece Ferrari yapar' algısını İtalya'da yerlebir eden marka haline gelmiştir.

        2

        Volkswagen Grop bünyesinde üretimine devam eden Lamborghini, yakın zamanda ekonomik sıkıntılar yaşasa da Avendator'un satış başarısı sayesinde hala dimdik ayakta. Cevenre Otomobil Fuarı ile tanıtılan yeni model Huracan'dan büyük beklentileri olan Lamborghini, 100 km'ye 3.2 saniyede çıkan bu canavar ile daha uzun yıllar sektörde söz sahibi olacağa benziyor.

        İŞTE EN PAHALI 10 LAMBORGHINI MODELİ

        3

        10. Diablo GT1: 1 milyon dolar

        Bu canavardan bugüne kadar sadece 2 tane üretildi. Bir tanedi Japonya'da yarışlarda kullanılmak üzere satılırken biri de SAT fabrikasında sergilenmekte. Seri üretimi amaçlanan otomobilin, Lamborghini'Nin Chrysler'dan Audi (VW Group) büneysine geçmesiyle üretimi durduruldu.

        4

        9. Mansory Carbonado Apertos: 1.6 milyon dolar

        Mansory Carbonado Apertos, Lamborghini'nin en büyük başarılarından biri. Volkswagen dönemi üretimlerinden biri olan bu otomobil, Mansory marka mat siyah fiber karbon dış tasarımı ile mükkemmel bir görünüme sahip. İçi dizaynı da en az dışı kadar eşsiz...

        5

        8. Mansory Carbonado GT: 2 milyon dolar

        Cenevre'nin bir diğer sürpizi ise bu panda görünümlü 1600 beygirlik Carbonado GT. İlk olarak LP700-4 ismiyle Avendator'un bir modeli olarak üretilen araç, git gide bambaşka bir model halini aldı. 100 km'ye 2.1 saniyede çıkan bu otomobil 6.5 litre V12 motora sahip. Araç saatte 370 km hıza ulaşabiliyor.

        6

        7. Pregunta Concept: 2 milyon dolar

        Bu modelin özelliği, Lamborghini'nin VW bünyesine geçmeden önce ürettiği son otomobil olmasıdır. 1998 Paris ve Cenevre otomobil fuarlarında tanıtılan bu otomobil, görüntüsü ile 1960'ların jetlerine benzemekte. Saatte 325 km hız yapabilen bu otomobil, yarış otomobili olarak değil de binek otomobili olarak üretilen ender Lamborghini modelidir.

        7

        6. Reventon Roadster: 2.2 milyon dolar

        En pahalı Lamborghini'lerden biri de Reventon Roadster. 2007 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Reventon'dan sadece 21 adet üretildi. Bunlardan 20'si satılırken kalan bir tanesi Lamborghini müzesinde sergilenmekte. Saatte 355 km hız yapabilen otomobilde 6.5 litrelik V12 motor bulunuyor. Reventon "küçük patlama" anlamına geliyor.

        8

        5. Aventador J: 2.8 milyon dolar

        Avendator serisinin en ilginç otomobillerinden biri Avendator J, 2012'de görücüye çıktı. otomobili ilginç kılan özellik ise tasarımcı Filippo Perini'nin otomobili sadece 6 haftada tasarlayıp üretmesi. Buna karşın Avendator J, en sağlam Lamborghini modellerinden biri olarak biliniyor ve satte 300 km hıza çıkabiliyor.

        9

        4. Sesto Elemento Concept: 2.8 milyon dolar

        2001 Paris Otomobil Fuarı ile görücüye çıkan 570 beygirlik Sesto Elemento, fütüristik çizgileri ile dikkat çekmişti. TÜrkçe "6. element" anlamına gelen Sesto elemento, otomobilde kullanılan fiber karbon maddesinin atom numarası. Saatte 300 km hıza çıkan bu otomobilden 20 adet daha görücüye çıktıktan 10 yıl sonra (2011) üretildi.

        10

        3. Egoista Concept: 3 milyon dolar

        Egoist anlamına gelen Egoista, Lamborghini'nin 50. yılı şerefine özel olarak üretilmiş bir modeldir. Tek kişilik olması nedeniyle "Egoista" olarak adlandırılan otomobil Volkswagen'in tasarış şefi Walter Da Silva tarafından tasarlandı.

        11

        2. Veneno: 5.3 milyon dolar

        Lamborghini'nin en pahalı otomobillerinden biri Veneno, saatte 335 km hız yapabiliyor. 100 km hıza 2.8 saniyede çıkan Veneno 740 beygir gücünde 6.5 litrelik V12 motora sahip. Veneno, İspanyolca "zehir" anlamına geliyor.

        12

        1. Lamborghini Veneno Roadster: 5.6 milyon dolar

        Geçtiğimiz sonbahar dünyanın en pahalı otomobilini üreteceğini açıklayan Lamborghini, Veneno Roadster'i yarattı. Sadece 9 adet ürettiği bu otomobil saatte 360 km hız yapabiliyor ve 100 km hıza 3 saniyenin altında çıkabiliyor. Üstü açık olan bu otomobili yağmurlu günlerde kullanmanızı tavsiye etmiyoruz!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ