Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Patronlar Ali Ülker: Biraz da biz gidelim dışarıdan şirket alalım - Para Haberleri

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Ülker, Türk firmalarının artık yabancı firmaları satın alarak pazarlarını genişletmesi gerektiğini belirterek, "Türk insanının ürettiği, emeği, markaları ülke dışarısına taşıması gerekiyor. Biraz da biz gidelim, dışarıdan şirket alalım. Dışarıdaki şirketlere ortak olalım figürü geldi artık" dedi.

        Ali Ülker, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) tarafından düzenlenen 'Tecrübe Paylaşım Toplantıları' konulu konferansa katıldı. Ülker, "Yıllarca biz pamuk, üzüm, incir, zeytin yağını ihraç ettik. Bununla da övündük. Başkaları bizim ihraç ettiğimiz ürünleri işledi, paketledi, katma değerli, markalı olarak sattı. Şimdi bizim zamanımız. Hammaddeleri işleyelim, marka haline getirelim, bunları ihraç edelim. Eğer o pazarlara gidemiyorsak o pazarlarda bulunan kişilerle ortaklık yaparak gidelim" diye konuştu.

        Dernek binasındaki konferansa Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, EGSİAD Başkanı Sami Türk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları katıldı.

        Konferansta "Aile Şirketlerinde Ulusal ve Uluslararası Firmalarla Ortaklık Kültürü" üzerine konuşan Ülker, artık Türk insanının ürettiği emeği, markaları ülke dışarısına taşıması gerektiğini vurguladı. "Geçmişte Türkiye'de talep fazlası vardı, günümüzde ise arz fazlası oluştu. Onun için ihracata gidiyoruz, dış pazarlar arıyoruz." diyen Ülker, "Enflasyon da düştü. Türkiye pazarı herkese açık geldi. Türkiye'nin notu yükseldi. Yatırım yapılabilir bir ülke haline geldi. Bu hepimiz için bir fırsat. Dünya şirketleri Türkiye'deki şirketlerle ortaklıklar kurmak isteyecekler" şeklinde konuştu. Program sonunda Ülker'e EGSİAD yönetimi tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

        (CİHAN)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ