Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Doğu Ukrayna'da sağlanan ateşkesin ardından Borsa İstanbul yükselişe geçti, dolar düşüşte, Ukrayna krizi, Borsada son durum - Para Haberleri

        Ukrayna'nın doğusunda devam eden krizin çözümü için yapılması gerekenler üzerinde Rusya ve Ukrayna'nın büyük ölçüde uzlaşma sağladıklarını açıklanması piyasalarda sabah saatlerinde adeta barış rüzgarları estirdi. Ancak Putin'in sözcüsü "Rusya, krizde bir taraf değil" diyerek olayı yalanlamasıyla piyasalar kazandıklarını geri verdi.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

        Güne 80 bin 990 puandan başlayan Borsa İstanbul 100 endeksi, ateşkes haberiyle seans ortalarında 81 bin 440 puana kadar yükseldi. Ateşkes kararının ardından Kiev Borsası yüzde 1.7, Moskova Borsası ise yüzde 4 yükseldi. Ancak Putin'in sözcüsünün açıklamasıyla kazanımlarının büyük bölümünü geri veren Borsa İstanbul, seans sonuna doğru kazanımlarının büyük bir bölümünü geri vererek 81 bin 270 puana kadar indi.

        1 DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?

        DOLARDA SON DURUM

        Gelişmekte olan ülke kurlarının genel olarak dolar karşısında değer kaybetmesiyle dün dolar/TL 2.1750'nin üzrerine kadar çıkmıştı. Rusya ile Ukrayna arasında sağlanan ateşkes haberiyle dolar bugün 2.1605 TL'ye kadar düştü. Daha sonra Rusya'nın yalanlamasıtla dolar/TL 2,1650'ye kadar yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ