Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple'ın elektrikli arabaları 2019'da geliyor - Teknoloji Haberleri

        Otomobil dünyasına giriş yapmayı hedefleyen ve kendinden emin adımlarla ilerleyen Apple, 2019 senesinde elektrikli arabalarını görücüye sunmayı hedefliyor.

        203 milyar dolarlık nakit rezervi ile dikkat çeken Apple'ın bu kaynağı hangi sektörde kullanacağı sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Bir süredir sıklıkla dile getirilen ve Apple'ın her fırsatta yalanladığı iddialara göre, ABD merkezli teknoloji devi, elektrikli otomobillerini 2019 yılında piyasaya çıkabilir.

        Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, izibilite çalışmasını bitiren Apple, fiziksel olarak üretime hazır.Aynı haberde geçtiğimiz haftalarda bu iş için 600 kişiye iş verdiği belirtilen Apple'ın elektrikli arabalarını tamamen bilgisayar ve mobil teknolojiler ile donatacak.

        iOS İLE ÇALIŞACAK

        Apple'ın 2019'da piyasaya süreceği iddia edilen araçların şirketin mobil cihazlarında kullandığı iOS işletim sistemi ile çalışması bekleniyor. Sıklıkla dile getirilen başka bir iddiaya göre, yeni nesil otomobillerde bulunan ECU'nun yerinde iOS'un bulunacağı araçlar iPhone ve iPad'lar ile de kontrol edilebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ