Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun HotS’da yeni bir melek: Auriel - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER / Gazete HABERTÜRK

        Bu ay eklenen kahramanımız ‘Archangel of Hope’ olarak bilinen Auriel. Diablo 3 ile tanıdığımız Auriel, Tyrael’in kardeşlerinden sadece biri. Buradan ilerleyen günlerde başka meleklerin de oyuna katılabileceği sonucu çıkabilir.

        Umut Meleği Auriel, oyuna ‘support’, yani destekleyici bir kahraman olarak eklenmiş. Oyundaki diğer destekleyici karakterlerle karşılaştırıldığında agresifliği bir avantaja dönüşebilen melek, HotS’a yeni bir soluk getirecek. Auriel’in diğer farklılığı ise ‘mana’ yerine ‘enerji’ havuzu kullanıyor olması.

        Bu havuzu doldurmak için yapmanız gereken ise düşmanda hasar bırakmak. Bu inanılmaz meleğin yeteneklerine gelin beraber bakalım.

        Yetenekler

        Bestow Hope (D): Auriel’in pasif yeteneği. İşaretlediğiniz takım arkadaşınızın verdiği hasar, kahramanımıza ‘enerji’ olarak dönecek. Bu yeteneği sadece bir arkadaşınıza uygulayabildiğinizi ve yakınında bulunduğunuzda geçerli olduğu unutmayın.

        Sacred Sweep (Q): Kahramanınızın iki yanından kanatlarıyla indirdiğiniz, hasar gücü orta seviyedeki yeteneğiniz. Minyon temizlemek için ideal. Ayrıca takım savaşlarında alan etkili hasar gücü sayesinde çabuk ‘enerji’ toplamanızısağlayabilir. Dikkat edin, “Enerji kazanacağım” derken rakibin avucunun içine düşmeyin.

        Ray of Heaven (W): Auriel’in ‘support’ rolünü üstlenmesini sağlayan yeteneğiniz. Sahip olduğunuz bütün enerji havuzunu kullanarak alan etkili can vermenizi sağlar. Takım arkadaşlarınızın bir arada olduğu bölgelerde kullanmanız, enerjinizi daha verimli kullanmanız demek.

        Detainment Strike (E): Elinizdeki tek kaçış yeteneği. Kullandığınız zaman önünüze doğru bir kamçı atmanızı ve kamçının ilk çarptığı rakip kahramanı geri itmesini sağlar. Bu yeteneği verdiği küçük hasardan çok rakipleri uzaklaştırmak için kullanmanız önemli. Püf noktası şu: İttiğiniz rakip herhangi bir binaya, duvara çarparsa 1.25 saniyeliğine sersemleyecek.

        Bu, arkadaşlarınızın avcı yeteneklerini kullanması için müthiş bir fırsat olacaktır.

        Heroic Yetenekler

        Crystal Aegis (R): Heroic yeteneklerinizden ilki, takım arkadaşlarınızdan seçtiğiniz birini 2 saniye boyunca ‘stasis’

        haline getirecek. ‘Stasis’ halindeki takım arkadaşınız hiçbir düşman ya da dost büyüsünden etkilenmeden iki saniyeyi doldurur. Süre tamamlandığındaysa etrafındaki rakiplere yüksek seviyede hasar verir. Bazen canı az olan dostlarınızın

        hayatını kurtarmak için, bazen de rakip hattın içine sızmış biri sayesinde bütün rakiplere hasar vermek için kullanabilirsiniz.

        Resurrect (R): İşte Umut Meleği Auriel’e bu sıfatı kazandıran yeteneğe geldik! Henüz ölmüş bir takım arkadaşınızı 3 saniye boyunca odaklanarak, canının yarısı dolu bir halde hayata döndürebildiğiniz muazzam bir yetenek bu. Dikkat etmeniz gereken nokta, ölen arkadaşınızın etrafında pusuya yatmış rakiplere fırsat vermemek. Auriel dışında böyle bir yeteneğe sahip başka bir kahraman henüz oyunda mevcut değil. Unutmayın, ölümden döndüren bu korkusuz meleği denemeden, Heroes of the Storm’u tecrübe etmiş sayılmazsınız!

        ŞAMPİYON SPACE SOILDERS

        İlker KARAŞ /Gazete HABERTÜRK

        Geçen hafta sonu nefesimizi tutup izlediğimiz ASUS ROG Summer 2016’da finale kadar bileğinin hakkıyla gelen Türk CS:GO takımı Space Soldiers, finalde dünyaca ünlü İsveç takımı Epsilon’u etkili bir oyunla haritaya gömdü.

        Cache haritasına iyi başlayan ekibimiz terörist tarafında, Epsilon’un anti-terörist savunmasını kırmayı başarmış ve ilk yarıdan 8:7 galip ayrılmıştı. Taraflar değiştiğinde rakip dört raundu birden kazanmıştı ama Space, aldığı sekiz raundla ilk haritadan galip ayrılmayı başardı ve finalde önemli bir avantaj elde etti.

        Temsilcimiz belli ki oyuna gerçekten konsantre olarak çıkmıştı ki ilk yarı muhteşem bir oyuna imza attı. İlk yarı alınan 11:4‘lük skor ekibe zaten rahat bir nefes aldırtmıştı. Artık tek yapılması gereken beş raund daha kazanarak bir LAN turnuvasında ilk kez zafer ilan etmekti. İkinci yarı beklendiği gibi yine Space Soldiers üstünlüğüyle geçti.

        Rakibine tek raund kazanma şansı veren ekip, aldığı beş raund ile ikinci haritadan da galip ayrılmayı başardı ve şampiyon oldu. İlk defa bir LAN turnuvasında zafere ulaşan Space Soldiers zor

        bir başarıya imza atarken 12 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ