Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tablet bilgisayar piyasası fena kızışıyor - Teknoloji Haberleri

        SELİN KUNT

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        skunt@haberturk.com

        Mutlaka pek çoğunuz artık hayatımızın bir parçası haline gelen bu arzu nesnesini tanımışsınızdır. Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ın analistleri yeni nesil

        iPad'lerin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkarılacağını ön görüyor.

        Çok popüler olan Apple'ın (AAPL) yeni tableti iPad 2.0, yeni bilgilere göre 9.7 inçlik ekrana sahip olan, daha ince ve hafifi bir model olacak. Ama yeni model bunlardan daha önemli değişikliklere sahip olarak karşımıza çıkacak: kamera, mini USB bağlantısı ve muhtemelen getirilmesi beklenen Avrupa standartlarına uygun bir arayüz.

        Analistlerinin söylediklerine göre yeni tablet de yine Hon Hai Precision Industry firması tarafından üretilecek. Ayrıca her ne kadar pek dile getirilmese de yeni modellerin daha hızlı olan A4 ve A8 işlemcilere sahip olması bekleniyor. Apple özel üretim bu yeni işlemcilerle 10 saatlik çalışma süresi, 1 aylık stand-by süresi elde ettiğini iddia etmişti.

        Goldman Sachs'ın iPad 2.0 tahminleri aslında geçtiğimiz hafta Apple tarafından yapılan

        tedarikçi anlaşmaları ve parça alımları ile dolaylı yoldan teyid edildi. Apple iPad'in 7 inçlik daha küçük bir modelini üretip üretmeyeceği konusunda ser verip sır vermezken, bunu reddetmemesiyle de aslında bir nevi kabul etmiş sayılıyor.

        iPad geçtiğimiz Nisan'da satışa sunulduktan sonraki ilk 80 günde 3 milyon tane satılarak bir çılgınlığa dönüşmüş bu nedenle de üretim ayda 3 milyona çıkartılmıştı. Elbette bu esnada rakiplerinde boş durmadığını göz ardı etmemek gerekir, onlar da kendi tablet bilgisayarlarını pazara sunmak için hararetli bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Önümüzdeki sene tablet bilgisayar piyasasının çok kızışacağı belli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ