Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook 1 milyara Instagram'ı aldı şimdi de benzerini çıkardı! - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Selin Kunt Zengin

        Facebook, yeni fotoğraf uygulaması “Facebook Camera App”ı hizmete sunarak hem teknoloji dünyasını hem de yatırımcıları şaşırttı. Daha bir kaç hafta önce Instagram'ı almak için 1 milyar doları göden çıkaran Zuckerberg'in neden benzer bir uygulama ile kendi yatırımını bir şekilde "anlamsız" bıraktığı merak konusu. Pek çok özelliği Instagramla aynı olan uygulama yatırımcılar arasında da huzursuzluk yarattı ve “1 milyar dolar neden harcandı?” sorusu yükselmeye başladı. Önceki gün yüzde 3 artan Facebook hisseleri, dün yüzde 3'ü aşan kayıplarla açıldı.

        Yeni uygulamanın sunduğu özelliklerden biri arkadaşların fotoğraflarını görmekle kalmayıp istediğiniz ebatta büyütebiliyor olmanız. Belki de en çarpıcı yenilik ise aynı anda birden fazla fotoğraf yüklemeye izin vermesi.

        NEDEN?

        Camera app. tamamen Facebook mühendisleri tarafından geliştirildiği için sadece Facebook'a yönelik ve bu mecrada paylaşıma izin veriyor. Instagram ise pek çok farklı mecrada fotoğrafları paylaşabilme özelliğine sahip.

        Facebook'un yeni uygulamasında 15 farklı filtre modelivar ve bunların kullanımı Instagram'ınkine çok benziyor. Belki de henüz Instagram anlaşmasının sonlşandırılmasına aylar olduğu için eldeki mevcut porjeyi devreye sokan Facebook, satın almanın sonuçlanmasıyla birlikte 2 uygulamayı entegre edecekti; kim bilir?

        Uygulamanın devreye alınma zamanı aslında oldukça anlamlı. Facebook'un halka arz haftasında kullanıma sunulan Camrea app. Mark Zuckerberg'in açıkladığı, özellikle "mobil kullanıcıyı" hedefleyen gelir modeli planıyla örtüşüyor.

        Camera App. şimdilik Apple iOS kullanan cihazlarda çalışıyor, diğer platformlar için de indirilebilir olacak mı konusu ise meçhul.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ