Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 5'in fiyatı ne - Teknoloji Haberleri

        Necdet ÇALIŞKAN / HABERTÜRK

        Apple'ın 21 Eylül'den bu yana 47 ülkede satışa çıkardığı en yeni nesil akıllı telefonu iPhone 5'in, 14 Aralık'ta Türkiye'de de satışına başlanacak. Böylece bugüne kadar paralel ithalat yöntemiyle teknoloji perakende zincirlerinde sınırlı sayıda raflara giren iPhone 5, Türk tüketicisiyle de resmen buluşmuş olacak.

        Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye'de Turkcell, Vodafone ve Avea tarafından gelecek hafta cuma günü satışını başlanacak olan iPhone 5 için en düşük fiyatın 2640 TL olması bekleniyor. GSM operatörlerinin önceki yılların aksine kontratsız olarak satmamayı öngördüğü iPhone 5 için en düşük aylık taksit tutarının 110-115 TL arasında olması beklenirken, 24 aylık kontrat karşılığında Apple'ın yeni nesil akıllı telefonunu, tüketiciye 2640 TL ile 2760 TL'den başlayan bir fiyata malolacak. Bu fiyata, cihazla birlikte kullanılabilecek farklı kotalardaki internet paketleri de dahil olacak.

        Turkcell, Vodafone ve Avea'nın resmi iPhone 5 paket fiyatlarını önümüzdeki günlerde açıklamsı beklenirken, her 3 operatörün de iPhone 5 için 7 Aralık Cuma gününden itibaren internet siteleri üzerinden ön sipariş almaya başlayacak. 14 Aralık'ta Türkiye'nin de araladında bulunduğu 34 ülkede satışa çıkacak olan iPhone 5'in ekranı 4 inç büyüklüğünde. 0.76 cm kalınlığındaki telefonun ağırlığı 112 gram.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ