Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm UNESCO Listesi’ndeki Bergama ve Efes havaalanında tanıtılacak - Turizm Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        AK Parti İzmir Milletvekili adayı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama ve Efes'in havaalanında tanıtılmasını istedi. Tercan, İzmir'in tarih ve kültür turizminden daha fazla pay alması gerektiğini belirterek, “İzmir’in bu tanıtım fırsatını kaçırmaması gerekir” dedi.

        İzmir turizminin son 10 yıldır kan kaybettiğini söyleyen Tercan, “Bergama ve Efes’in İzmir Havaalanı İç hatlar ve dış hatlar terminallerinde etkili görsellerle daimi tanıtılması çok yarar sağlayacaktır. Havaalanları ülkelerin dünyaya açılan pencereleri, turizmin kaleleridir. Biz de daimi tanıtımda başarılı olursak, İzmir'e ayak basan yerli ve yabancı her turistin, her misafirin bu zenginliği ilk andan itibaren farkına varmasını sağlarız” dedi.

        'HEDEF 5 MİLYON TURİST'

        Yıldırım’ın önerilere sıcak baktığını belirten Tercan, “Binali Bey havayolu ile kısa vadede yılda 5 milyon turist hedefine varmak konusunda da destek vereceğini açıkladı. Turizmin gelişmesi için her kesim, üzerine düşeni yerine getirmeli” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ