Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizmde Türkiye damgası! - Turizm Haberleri

        Hollanda'nın Utrecht kentinde 40'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Turizm Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan, turizm sektörü kuruluşları, tüketiciler ve seyahat acentelerini bir araya getirmesi nedeniyle önemli bir tanıtım fırsatı olarak kabul edilen Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen "2011 Utrecht Turizm Fuarı"nda Türk standları büyük ilgi gördü. Özellikle geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilendiği standlarda Hollandalılar uzun kuyruklar oluşturdu.

        750 metrekarelik standı ve 34 katılımcısıyla fuara katılan Türkiye, fuarın en çok ilgi gören ülkelerinden biri oldu. Türkiye standında yer alan geleneksel el sanatlarından örnekler ve Bakanlık kitaplarının sergilendiği standlar ise Hollandalıların en çok ilgi gösterdiği standlar arasında yer aldı. Türk stantlarında Türk yemeklerinden örnekler sunularak ikramlar yapıldı. Folklor gösterileri ve canlı Türk müziğinden örneklerin de ziyaretçilere sunulduğu fuarda, geleneksel el sanatlarından örneklerin yer aldığı serginin yanı sıra, ebru ve cam sanatına da yer verilerek Türkiye'nin bu özelliğinin tanıtılması amaçlandı. Geleneksel el sanatlarının araştırılması, geliştirilmesi, üretiminin desteklenmesi, tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik faaliyette bulunmak amacıyla 2006'da faaliyete geçirilen Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğü (GESİM), ilk kez katıldığı fuarda ürünleri ve Bakanlığın prestij yayınları ile büyük ilgi gördü.

        Holllanda Büyükelçisi Uğur Doğan'da fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Uğur Doğan, "Türkiye'den 34 firma stand açtı. Çok güzel ve görkemli bir fuar. Türkiye her alanda da olduğu gibi turizm alanında da çok önemli atlımlar gerçekleştirdi. 2010 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist eden ziyaretçi sayısı 27 milyona ulaşmıştı. Buna bağlı olarak turizm gelirleri de arttı. Bu turizm sektörü ile birlikte kobileri de harekete geçirmişti. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini bekliyoruz. 2012 yılında Hollanda ve Türkiye arasındaki iilişkilerin tesisinin 400. yılı bu tip katılımlar bizimi için önemlidir. Burada sağlığımız katılımcıları 2012 yılında daha da çeşitlendirmek ve Hollanda gibi ülkelerle ilişkilerimizi daha da güçlendirmek arzusundayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kuruluşlarımızla çok yakın ilişkiler kurarak 2012 yılında Türk insanının kültür ve geleneğini en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hollanda Kültür Ateşesi Ahmet Temurçi de fuara gelen konuklarla yakından ilgilendi. Fuarda Cam Ustası Nasuf Cömertin yapmış olduğu cam eserler de büyük ilgi gördü. Fuara gelen Hollandalı ziyaretçiler Nasuf Cömert'in yaptığı camdan eserleri yakından görebilmek için stand önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ