Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Brezilya’nın altın şehri - Turizm Haberleri

        Sayılı gün hakikaten çabuk geçiyor. Haritamız önümüzde, 40 gün boyunca karavanımızla kat ettiğimiz yaklaşık 5 bin kilometrelik rotaya bakıyoruz. 3 ülke ve onlarca şehri dolaşmış; dünyanın bu tarafındaki insanlara kendi müziğimizi çalıp, yemekler pişirmişiz. Artık dönüş yolundayız... Brezilya’nın bize son sürprizi; Rio de Janeiro - Sao Paulo yolu üzerindeki Paraty. Yemyeşil bir kıyı şeridi ve önünde uzanan okyanusta irili ufaklı onlarca tropik ada! Bölgenin asıl zenginliği ise altına dayanıyor. Paraty, 1600’lerin sonunda Brezilya’da çıkarılan altın madeninin Portekiz’e sevkedildiği önemli bir liman kentiymiş. Şehrin açıklarındaki adalar gemilere saldıran korsanların sığınağı haline gelince, altın ticareti iç bölgelere kaymış. Geriye, o dönemin zenginliğini temsil eden muhteşem bir tarihi şehir kalmış.

        300 TROPİK ADA VAR

        Paraty’nin tropik adalarını keşfetmek üzere tekneyle okyanusa açılıyoruz. Yaklaşık 300 ada tam da beklendiği gibi; bembeyaz bir kumsal, dibi görünen pırıl pırıl bir okyanus, palmiye ağaçları... Tekneden yüzerek adalardan birine çıkıyoruz. Sahilden görünen ağaçların arkasında balta girmemiş ormanlar uzanıyor. Bölgede çok sayıda özel mülkiyetli ada var. Bunlara yanaşınca, tropik ağaçların arasından evler görülüyor. Adalardan biri, sadece restoran olarak hizmet veriyor. Sahibi Fransa’dan gelip buraya yerleşmiş. Paraty’nin ardından, HSBC Premier’in desteğiyle başladığımız Ottomobil hikâyemizi tamamlıyoruz. Doğrusu, evimizi özlemişiz...

        Akşamüstü sokakta yengeçler yürüyor

        Ottomobilblog'dan Gözde Sevimli'nin yazısına göre, 250 yılı aşkın süredir hiç dokunulmayan mimari yapısı ve dev taşlarla döşenmiş sokakları Paraty’nin genel görüntüsünü oluşturuyor. Şehrin en ilginç özelliklerinden biri, her gün gözle görürülür şekilde gelgit yaşanması. Akşamüstü sularla kaplı olan ve üstünde yengeçlerin dolaştığı sokaklar, gece suların geri çekilmesiyle birlikte yeniden normale dönüyor. Paraty bir de “cachaça”sıyla ünlü. Brezilya’ya özgü, şeker kamışından yapılan bir içki türü olan cachaça, altın ticaretinin yön değiştirmesinden sonra şehrin ticaret hayatını yeniden canlandırmış. Bugün de çok değerli; hem ülkenin milli içkisi “caiprinha”nın yapımında kullanılıyor, hem de işlemden geçmiş farklı bir türü otomobil yakıtı olarak tüketiliyor.

        GAZETE HABERTURK- HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ