Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Mardin,Mardin Havalimanı genişliyor - Turizm Haberleri

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mardin Havaalanı, büyütülerek havalimanına çevriliyor. Yeni terminal binası ile havalimanında yıllık yolcu kapasitesi, 400 bin'den 3 milyona çıkacak.

        Geçen yıl pistleri yenilenen havalimanında yolcuların konfor ve uçuş güvenliği için her şey düşünülüyor. Modern teknoloji ile yapılan ve çelik konstrüksiyon ile kaplanan yeni bina, 33 bin metrekareden oluşacak. Kasım ayında bitmesi planlanan inşaat işlerinden sonra hizmete açılacak yeni bina ile uluslararası uçuşlar yapılabilecek. İnşaat işlerine rağmen eski bina, aksaklık olmadan hizmet veriyor.

        Mardin'de 2011 yılının 6 ayında yolcu sayısı 124 bin iken, 2012 yılının 9 ayında yolcu sayısının 281 bine çıktığı bilgisini veren Havalimanı Müdürü Mübarek Bedir, yapılan yatırımın büyüklüğüne dikkat çekiyor. Mardin'de havacılık alanında ciddi bir gelişme yaşandığını anlatan Bedir, yolcu sayısının her gün arttığını vurguladı. Yatırımların, yolcuların rahatı ve güvenliği için yapıldığını belirten Bedir, "Yeni terminal binamız 33 bin 150 metrekare üzerinde kuruldu. Bu büyük bir terminal binası ve 3 milyon yolcu kapasiteli oldu. Tabi bütün bunlar yolcularımızın emniyetli ve konforlu uçuş sağlanması adına yapıldı. Bu yatırımlar Mardin'e büyük hizmettir. Mardin turizm şehri olması nedeniyle bu tür yatırımları hak ediyor. Kasım ayında bitmesi planlanan terminal binası ve apron ile yurtdışı uçuşlarımızda talepler üzerine olacaktır. Tüm bu yatırımların yapılmasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal bey her türlü desteği sağlıyor." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ