Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekspertiz girişlerinde artış beklentisi - Otomobil Haberleri

        Oto ekspertiz markası olan Pilot Garage'ın Genel Koordinatörü Cihan Emre, ikinci el oto pazarındaki güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Yeni yönetmelikle birlikte artık aracın gerçek durumuna aykırı ekspertiz raporu düzenleyen ve bu durumu bir takvim yılı içerisinde tekrarlayan oto ekspertiz şirketlerinin yetki belgesi iptal edileceğine dikkat çeken Emre, "İkinci el araç alım satımında güven probleminin ortaya çıkmasının asıl sebebi merdiven altı oto ekspertiz şirketleridir. Yeni yönetmelikle kalitesiz, hiçbir standarda uymayan ölçümler yapan ve kalifiye eleman çalıştırmamakta ısrar eden bu şirketler bu sınavdan başarısız ayrılacak, yok olacaklardır. Bu sebeple yeni yönetmelikle birlikte TSE ve Hizmet Yeterlilik Belgesi'ne sahip olan kurumsal oto ekspertiz şirketleri, sektöre aranan güveni sağlayacak" dedi.

        İkinci el otoya olan taleple birlikte artan satışlarla doğru orantılı olarak ekspertiz işlemi gören araç sayısının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını ifade eden Emre, yeni yönetmelikle birlikte ekspertiz girişlerinde yıl sonuna kadar yüzde 40 artış beklediklerini söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ