Ülke genelinde olduğu gibi deprem bölgesi Elazığ’da da yeni kararların ardından kentte çok sayıda bulunan çay ocakları da kapılarını sabahın erken saatlerinde açtı, çaylar demlenip servisler başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu yeni normalleşme sürecine Elazığ'da da geçildi. Orta risk grubunda bulunan kentte yoğun olarak bulunan çay ocakları da sabahın erken saatlerinde kapılarını açtı. Bir çok iş yeri gibi müşterilerini ağırlayan çay ocaklarında ilk temizlikler yapıldı. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilen çay ocaklarına vatandaşlar işe gitmeden önce çaylarını içip simitle kahvaltılarını yaptı.
Dün akşam alınan kararları yakından takip ettiklerini belirten çay ocağı işletmecisi Abdullah Doğrusözlü, “Dün bir karar aldılar, çok güzel oldu. Bizler de haberi aldıktan sonra sabah gelip dükkanımız açtık temizlik yaptık. Alınan kararlara göre mesafeli olacağız. Böyle daha güzel oldu, inşallah böyle devam eder. İnşallah, hastalık da biter ve bundan kurtuluruz” dedi.
Uzun bir aradan sonra dükkanlarını açmanın memnun edici olduğunu dile getiren işletmecilerden Nusret Algün, “Pandemiden dolayı devletimizden Allah razı olsun bazı desteklerde bulundu ve biz de faydalandık. Kararın alınması tabi ki iyi oldu ama milletimiz pandemi yokmuş gibi yine de maskesiz dolaşıp dışarıda kalabalık oluşturuyor. Biz de tedbirlere elimizden geldiğince uyuyoruz. Yan yana oturtmuyoruz” diye konuştu.
Çay ocağına gelen vatandaşlardan Yılmaz Kılıç ise“ Allah, ülkemize zeval vermesin bu üç ayların yüzü suyu hürmetine hastalıkları bertaraf etsin. Bu günlerimize şükür. Bu hastalıktan dolayı esnaflarımız uzun bir zamandır mağdur oldu. Allah, cümlesinin yardımcısı olsun. Kısmen de olsa esnaflarımıza yardımcı olundu. Cumhurbaşkanımız kararından esnaflar dükkanlarını açtıktan sonra yüzde elli olmasından da memnunuz. Allah, cümlesine hayırlı kazançlar nasip eylesin” şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan Murat Sertatlı da, “İnşallah, şu normalleşme sürecinde olay pozitif, Covid19 negatif olur ve vaka sayılarımız düşer. Doğu veya batı bölgeleri olsun, her insan çay içmeyi ve belli arkadaşlarıyla oturup sosyal muhabbet yapmayı özlemiştir. Bu yönden insanların kendilerini psikolojik olarak iyi hissedeceklerini düşünüyorum. Tabi ki karar iyi olmuştur. Mesafesiz oturmamak lazım ve buna dikkat etmek lazım” dedi.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Kadın
-
Soru Bankası
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Gastro
-
Röportajlar
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.