En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi
Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ediyor. EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre, 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi. 2019 yılının ilk 7 ayında en çok konut satışı yapılan ilk 10 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Gaziantep ve Adana olurken, 2020 yılı aynı döneminde en çok konut satışı gerçekleşen iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Konya oldu. 2019 yılından farklı olarak Kocaeli'nin yerini Adana, Gaziantep'in yerini Kocaeli ve Adana'nın yerini ise Tekirdağ aldı
ABONE OLYılın ilk 7 ayında konut satışlarında Kocaeli’nin yerini Adana, Gaziantep’in yerini Kocaeli ve Adana’nın yerini Tekirdağ aldı.
EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, Konut sektörü yılın ilk 3 ayını 2019 yılı aynı dönemine benzer rakamlarla kapatırken, Covid-19 pandemisinin Türkiye’de etkisini göstermeye başladığı mart ayı itibariyle konut satışlarında ciddi düşüş yaşandı. Kamu bankalarının 1 Haziran 2020’de açıkladığı kredi paketi sonrasında konut kredi kullanımlarında bir rekor yaşanarak, Haziran ve temmuz aylarında satılan toplam konut adedi ilk beş ayda satılan konut adedi yakaladı.