Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan’da Demirkent TOKİ Ortaokulu öğrencileri, "Yeşil Vatan Benim Okulum Geleceğe Çare" etkinlikleri kapsamında çevre çalışmasına imza atarak Yaylabaşı Beldesi’nde düzenlenen programda 50 fidanı toprakla buluşturdu.

        Etkinlik kapsamında öğrenciler, hem çevre bilincini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu hem de doğal yaşamın korunmasına katkı sundu. Demirkent TOKİ Ortaokulu Müdürü Ahmet Sağsöz, etkinliğin amacına ilişkin yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocukları doğaya saygılı, çevreyi koruyan ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir vatan bırakma bilinciyle yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Yaylabaşı Beldesi’nde oluşturulan ağaçlandırma alanında ilk etapta 50 fidanın dikildiğini belirten Sağsöz, "Öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve sorumluluk duygusuyla etkinliğe katıldı. Bu çalışma, çevre bilincinin uygulamalı olarak öğrenilmesine önemli katkı sağladı." dedi.

        Etkinliğe katılan öğrenciler ise fidan dikmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, "Kendi ellerimizle bir fidan dikmek çok güzel bir duygu. Diktiklerimiz sadece bir ağaç değil, geleceğimize ektiğimiz bir umut. Büyüdüğünde onu görmek için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

        "Yeşil Vatan Benim Okulum Geleceğe Çare" etkinliği, Erzincan’ın yeşil dokusuna katkı sağlamasının yanı sıra öğrencilere doğa sevgisi ve vatan bilinci kazandırması açısından da önemli bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler