Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demiryolu Kültürü Ortak Mirası Sergisi’nin ikinci ayağı, Almanya’nın ardından Eskişehir’de görücüye çıktı.

        Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya'nın TreptowKöpenick Belediyesi heyeti Eskişehir'e geldi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın eşliğinde TreptowKöpenick Belediye Başkanı Oliver Igel ve beraberindeki heyet, 12’nci Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun gerçekleştiği alanı ziyaret etti. Başkan Ataç ve misafirleri, kardeş şehirlerdeki ortak mirası yeniden keşfetmek fikrine dayanan ve sempozyum alanında açılan Demiryolu Kültürü Ortak Mirası Sergisi’ni gezdi. Ataç ve Alman heyet, geçen yıl Almanya’da düzenlenen ve ikinci ayağı sempozyum alanında gerçekleşen sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

        Demiryolu Kültürü Ortak Mirası Sergisi, Eskişehir ve TreptowKöpenick kentlerinde bulunan gar binalarının mimari benzerlikleri, demiryollarının her iki kent için de taşıdığı önem, demiryolu ulaşımının kentlerin tarihindeki gelişimi gibi özellikleri ortaya koyuyor. Başkan Ataç ve konukları, sergi gezilerinin ardından sempozyum alanında çalışma yapan sanatçıları da ziyaret ederek üzerinde çalıştıkları eserler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Ayrıca TreptowKöpenick’in Belediye Başkanı Igel ve heyetinin Eskişehir temasları, Tepebaşı Belediyesi’nin proje ve merkezlerini tanımak üzere yaptıkları ziyaretler ile devam ediyor.

        Öte yandan Demiryolu Kültürü Ortak Mirası Sergisi, 15 Eylül'e kadar gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler