Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Fahriye Evcen için çirkin yorumlara Fatih Altaylı ve Esin Övet'ten tepki - Magazin haberleri

        Oyuncu Fahriye Evcen'in havalimanında çekilen görüntüleri sosyal medyada çirkin yorumlara neden oldu. Oyuncu eşi Burak Özçivit ve dört ay önce dünyaya gelen bebekleri Karan ile havalimanında görülen Evcen, kiloları ile dalga geçen sosyal medya kullanıcılarına, "Her anne, her kadın çok güzeldir" demekle yetindi. Habertürk yazarları Fatih Altaylı, Esin Övet ve Ayşe Özek Karasu konuyu bugünkü köşelerine taşıdı:

        FATİH ALTAYLI:

        Hadi lan koca g.tlüler!

        Ben sosyal medya kullanan bazı zübüklere hakaret edince kabahat oluyor ama Allah aşkına söyleyin birçoğu benim ettiğim hakaretlerden daha fazlasını hak etmiyor mu?

        Oyuncu bir genç kadın bir süre önce doğum yapmış.

        Allah bağışlasın bir de tatlı çocuğu olmuş.

        Oyuncumuz doğum kilolarını vermemiş ya da verememiş.

        Bunu da dert etmemiş.

        Ki etmemesi lazım.

        Sosyal medyada kilolu haliyle fotoğrafını kullanmış bir güzel.

        Çok da iyi etmiş.

        Ben böyle diyorum ama bir yandan da aman Allahım.

        Kadına ne hakaretler.

        Bu hakaretleri edenlerin büyük bölümünün Ramazan davulundan büyük kıçı, maymundan beter bir tipi vardır emin olun.

        Ama ona bakmazlar.

        Başkasına hakaret yağdırırlar.

        Tabii sadece sosyal medyanın maskeli ortamında.

        Karşı karşıya gelseler “Aman Fahriye Hanım, ne kadar hoşsunuz, kilolar da pek yakışmış, aman aman ayağınızın suyunu içeyim” falan der bu dümbükler.

        O yüzden sanatçı hanımefendi hiç takmasın kafaya.

        Bu eziklere inat.

        Boy boy koysun fotoğraflarını.

        REKLAM

        ESİN ÖVET:

        Fahriye Evcen’in son hali kadar başınıza taş düşse

        Bodrum tatili dönüşü Fahriye Evcen’i havaalanında görüntülemiş haberci arkadaşlar.

        Bir internet sitesi de “Fahriye Evcen’in son hali şok etti. Kilolarıyla tanınmaz halde” diye de haber yapmış.

        Ardından bazı sosyal medya kullanıcıları dalga geçmiş.

        Pes diyorum ben de size pes.

        E be insafsızlar.

        E be saygı, sevgi, aile bilmez canavarlar.

        Kadın daha yeni doğum yaptı.

        Dört ay olmuş dört.

        Ayıp be!

        Yeter.

        Çekin pis dillerinizi, pis gözlerinizi kadınlardan.

        Allah aşkına.

        Sizin hiç mi ailenizde bir kadın doğum yapmıyor.

        Sizin hiç bir ananız, bacınız, kardeşiniz yok. Bu nasıl bir ahlaksızlık. Bu nasıl bir terbiyesizlik.

        Gerçekten tiksiniyorum sizden.

        Gerçekten iğreniyorum.

        AYŞE ÖZEK KARASU:

        Fahriye Evcen vatana ihanetle de suçlanabilirdi!

        Bu evrensel bir kötülük akımı. Şöhretli kadınların doğum kilolarına kitlesel saldırı, alay ve aşağılama. Çünkü onlar, fizik standardını korumadıkları takdirde büyük kusur işlemiş oluyorlar. Lohusalık mı? O bir teferruat. Hele Bollywood efsanesi Aishwarya Rai, doğum kilosunu atamadı diye neredeyse vatan haini damgası yemişti. Dünya Güzeli ünvanını da taşıması bakımından. Bebek kilosuna çemkirilen Fahriye Evcen neyse ki sadece çok güzel, Dünya Güzeli seçilmiş değil…

        Bu evrensel bir kötülük akımı. Şöhretli kadınların doğum kilolarına kitlesel saldırı, alay ve aşağılama. Çünkü onlar, fizik standardını korumadıkları takdirde büyük kusur işlemiş oluyorlar. Lohusalık mı? O bir teferruat. Hele Bollywood efsanesi Aishwarya Rai, doğum kilosunu atamadı diye neredeyse vatan haini damgası yemişti. Dünya Güzeli ünvanını da taşıması bakımından. Bebek kilosuna çemkirilen Fahriye Evcen neyse ki sadece çok güzel, Dünya Güzeli seçilmiş değil…

        Sosyal medyadaki bulaşıcı kötülük hep Black Mirror’ın o bölümünü hatırlatıyor; robot arıların yaklaşık 400 bin kişiyi öldürdüğü bölümü. “Death to” etiketiyle en fazla hedef gösterilen nefret objelerinin gerçekten öldüğünü farkeden habis ruhlar klavyelerinin ardına gizlenip infaza girişiyor ama o etiketi kullananlar da sonunda arıların kurbanı oluyor. Black Mirror’ın her bölümünde olduğu gibi kurgunun kendi gerçekliği içinde teknolojik bir distopyaya tanık oluyoruz. Dizinin, sosyal medyadaki evrensel obsesyon ortamında, gerçek dünyaya en fazla dokunan bölümü belki de “Hated in the Nation”.

        Gerçek dünyada ucunda ölüm yok ama kötülük çok. Fahriye Evcen’in bebek kilolarına sataşmalar, haberlere “eleştiri ve yorum” şeklinde yansımış olabilir ama dört ay önce anne olmuş bir kadına bedeni üzerinden saldırı düpedüz kötülüktür. Evcen de o kitleye, “Her anne her kadın çok güzeldir” cevabını vermiş kısaca. 2.Sayfa sunucuları Müge ve Gülşen’in “Fahriye çok güzelsin” etiketine teşekkür bağlamında.

        Dış görünüş üzerinden nefret saçanlara karşı, bütün kadınlara atıfla “beden olumlama” dili çok hümanist bir seçenek. Ancak şurası da malum, Fahriye Evcen’in kendisi özellikle güzel. Hatta Türkiye’nin en güzel kadınlarından. Belki de o nedenle böyle zalimce intikam alınıyor. Sürü mantığı da çirkin saldırıları tetikleyip kitleyi genişletiyor. Fakat iyilik için de umut var; Fahriye’ye moral mesajları kötüleri yıkıp geçiyor.

        Biri demiş ki, “İlk defa aldığı kiloları veremeyen bir ünlü görüyorum…” Fazla bakmadığı için görmemiş olabilir; ya da neyi görmek istediğine dair bir tercihtir. Kocası Burak Özçivit’le Bodrum dönüşü havalimanında çekilen fotoğrafında gözlerinin içi gülen mutlu kadını görmek de bir tercihtir.

        Bir çokbilmiş de, hamilelikle kaç kilo alınabileceğine dair uzman kesilirken, havuz başı fotoğrafına atfen neden tatile gittiğini bile sorguluyor. Aslına bakılırsa o tatil fotoğrafında Burak Özçivit’in de kilo fazlası var gibi görünüyor. Doğum yapmadığı halde! Ama ona kimse bulaşmıyor.

        Henüz anne olmuş ünlülere bulaşmak ise global bir hastalık. Fahriye Evcen’in usturuplu diline karşın, saldırılara sert karşılık verenler çıkıyor. Örneğin süper model Candice Swanepoel, doğumdan sadece 12 gün sonra Brezilya’da bikinili görüntülenmiş, model olmayan bir kadında hani neredeyse normal sayılacak göbeğiyle alay edenlere Instagram’dan cevabı yapıştırmıştı: “İnsanlar ne kadar zalim olabiliyor. Ben dokuz ay oğlumu taşıdım. Biraz göbeği hak ettim herhalde. Bütün mesele model olmam mı? Biz de normal insanız, bırakın denizin tadını çıkarayım. Sizin hayatın gerçeklerine uymayan güzellik standartlarınız uğruna karnımı saklayacak değilim. Burada yeni bir hayata can veriyoruz. Hanımlar hepimiz aynı gemideyiz, lütfen birbirimize daha nazik olalım.”

        ÜNLÜLERDEN DESTEK

        Fahriye Evcen'e gelen çirkin yorumlardan sonra, ünlü oyuncuya destek mesajları geldi. Bengü ve Vildan Atasever gibi isimler yaptıkları paylaşımlarla Evcen'e destek verdi.

        Twitter'da #fahriyeçokgüzelsin etiketi altında pek çok yorum yapıldı.

        İşte bazı yorumlar:

        * Kıskananlar çatlasın sen çok güzel bir annesin

        * Fahriye Evcen'in yanına yaklaşamayanlar ancak buradan konuşur. Fahriye Evcen her zaman güzeldir

        * Her halinle çok güzelsin Çalıkuşu.

        * İnsanın hamilelikte ve doğum sonrası kilo alması kadar normal bir şey yok. Kadınların vücutlarını eleştirmeyi bırakın bir artık.

        * Ben bu fotoğrafta kilo değil çok güzel bir anne görüyorum. Bir kadının en güzel makyajı bebeğidir.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ