Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de son 25 yılın teknik direktör röntgenini çektik! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de sezona Ersun Yanal ile başlanırken, Antalyaspor maçının ardından tecrübeli teknik adam ile yollar ayrıldı. Son olarak kupada oynanan Trabzonspor maçında görev yapan Yanal, Fenerbahçe'nin sezon içinde yolları ayırdığı antrenörler arasına eklendi. Peki Fenerbahçe'nin sezona başladığı teknik adam ile sezon bitmeden yolları ayırma geçmişinde hangi isimler var. Habertürk olarak sizin için derledik.

        2

        2019-2020/Sezona başlayan teknik direktör Ersun Yanal

        Ersun Yanal bir önceki sezonun 16. haftasında göreve başladı. Bu sezon ise 24. haftada oynanan Antalyaspor maçının ardından görevini bıraktı. Yanal ilk sezon 14 puanla 17. sıradayken aldığı Fenerbahçe ile sezon sonuna kadar 46 puana ulaştı.

        3

        Ligi de 6. sırada tamamladı. Yanal bu sezon ise 24 haftada 39 puan toplayabildi. Takımı ise şimdilik Zeki Murat Göle, Fatih Yıldız, Volkan Demirel ve kaptan Emre Belözoğlu idare ediyor.

        4

        2018-2019/Sezona başlayan teknik adam Phillip Cocu

        Bir önceki sezonun sonunda başkanlığın değişmesiyle Ali Koç teknik direktör Aykut Kocaman ile sezon sonunda yolları ayırdı. Phillip Cocu göreve başlarken sadece 10 hafta Fenerbahçe'yi çalıştırdı. 9 puan toplayabildi.

        5

        Yerine ise yardımcısı Erwin Koeman görevlendirildi. Galatasaray deplasmanından beraberlik alarak start veren Koeman ise 5 hafta dayanabildi. Topladığı 5 puan gerekçesiyle yerine Ersun Yanal getirildi.

        6

        2016-2017/Sezona başlayan teknik direktör Vitor Pereira

        Bir önceki sezon şampiyonluğu kaybeden Vitor Pereira sezona Fenerbahçe ile start verse de ligin başlangıcını göremeden görevine son verildi.

        7

        Sadece hazırlık ve Monaco ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarına çıkabilen Portekizli teknik adamın yerine Hollandalı Dick Advocaat göreve geldi. Fenerbahçe o sezon 64 puanla ligi 3. sırada tamamladı.

        8

        2014-2015/Sezona başlayan teknik direktör Ersun Yanal

        Ersun Yanal bir önceki sezonu şampiyon tamamlamasına rağmen yönetimle ve futbolcularla yaşadığı problemler dolayısıyla görevinden istifa etti.

        9

        Yerine yardımcısı İsmail Kartal göreve getirildi. İsmail Kartal'lı Fenerbahçe'nin o sezon takım otobüsü Rize deplasmanı dönüşü kurşunlandı. Sarı-Lacivertliler ligi 74 puanla 2. sırada bitirdi.

        10

        2002-2003/Sezona başlayan teknik direktör Werner Lorant

        Bir önceki sezon göreve gelen Lorant da Mustafa Denizli ile aynı kaderi yaşadı ve Diyarbakırspor maçında kovuldu. 15 haftada 31 puan toplamasına ve ligde liderin 4 puan gerisinde olmasına rağmen görevine son verildi.

        11

        Yerine yardımcısı Oğuz Çetin getirildi. Sadece 10 hafta görevde kalabilen Çetin, 12 puan topladı. Daha sonra ise altyapı antrenörü Tamer Güney kalan 9 haftada takımı çalıştırdı. Fenerbahçe bu süreçte 8 puan toplayabildi ve Fenerbahçe ligi 6. sırada bitirdi.

        12

        2001-2002/Sezona başlayan teknik direktör Mustafa Denizli

        Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk $yerli teknik adam ünvanına sahip Mustafa Denizli bu sezonu ise tamamlayamadı.

        13

        Avrupa'da sıfır çeken Denizli'nin 17. haftanın sonunda 34 puanla 3. sıradayken görevine son verildi ve yerine Alman teknik adam Werner Lorant getirildi. Lorantlı Fenerbahçe ligi 75 puanla 2. sırada tamamladı.

        14

        1999-2000/Sezona başlayan teknik direktör Rıdvan Dilmen

        Sezona efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen ile başlayan Fenerbahçe'de bu macera kısa sürdü. Galatasaray'ın 1 puan gerisinde ve 5 haftada 11 puan toplamasına rağmen Avrupa'daki sonuçların da etkisiyle Rıdvan Dilmen gönderildi ve yerine Zdenek Zeman getirildi.

        15

        Zeman da 10 hafta görevde kaldı ve 14 puan toplayabildi. Zeman'ın ardından da takım Tufan Sofuoğlu'na emanet edildi. Fenerbahçe ligi 61 puanla 4. tamamladı.

        16

        1997-1998/Sezona başlayan teknik direktör Otto Baric

        Fenerbahçe'de Ali Şen'in başkanlığının ardından seçime gidilirken, Aziz Yıldırım bir oy farkla Vefa Küçük'ü geride bıraktı ve başkan oldu.

        17

        Şampiyonluğun Galatasaray'a kaybeilmesinin ardından sezonun 33. haftasının ardından Otto Baric'i gönderdi. Son hafta takımı Cemşir Muratoğlu çalıştırdı.

        18

        1996-1997/Sezona başlayan teknik adam Sebastiao Lazaroni

        Perreira şampiyon olmasına rağmen Fenerbahçe teknik direktör değişikliğine gitti. Bir başka Brezilyalı Sebastiao Lazaroni göreve getirildi fakat ömrü 20 hafta oldu.

        19

        Lazaroni 15 maçlık yenilmezlik serisine rağmen son haftalarda aldığı beraberliklerin etkisiyle gönderildi ve göreve Todor Veselinovic tekrar getirildi.

        20

        Lazaroni gönderildiğinde 44 puanla Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 2. sıradaydı. Veselinovic göreve evinde Galatasaray'ı 3-2 yenerek başladı ama ligi Galatasaray'ın 9 puan gerisinde 3. sırada tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ