Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Dünkü maçın bence esas manşeti, 11 maç ve 990 dakika sonra Pereira’nın nihayet formasyonunu az da olsa esnetmeyi düşünmesi. İlk 11 maçta Pereira 3-4-2-1’den bir dakika bile feragat etmeyi düşünmemiş; 3-0 önde de olsa, 3-0 geride de olsa, maçın 20’nci ya da 80’inci dakikası ayırt etmeksizin formasyonuna derin bir aşkla bağlı kalmıştı.

        2

        Dün Fenerbahçe’nin ilk devrede zaman zaman çift santrforlu 3-4-1-2 oynaması yeni bir haber. 65-85 arası da Mert’in Rossi’nin yerine girmesiyle klasik 3-5-2’ye döndü Pereira. O bölümde Valencia-Berisha çift santrfor oynadılar. Orta saha da (sağdan sola) Ferdi-Zajc-Gustavo-Mert-Novak’la kuruldu. Tabii son 25’teki oyunun realitede 5-3-2 olduğunu da söyleyebiliriz rahatlıkla.

        3

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Hafta içi Olympiakos'dan yenen futbol tokadı Vitor Pereira ve yardımcılarına bir uyarı olmalıydı. Teknik ekip, yeni bir takım fikirler üretmeli ve bize göstermeliydi.

        4

        Nitekim Vitor Hoca ve yardımcıları, 3-4-1-2 dizdi takımını bu kez. Rossi 2 santrafor (Berisha ve Serdar Dursun) arkasında serbest roldeydi. Solda Muhammed ve sağda Ferdi vardı. Demek ki 3-4-2-1 ya da 3-4-3 kutsal bir emir değilmiş. Diziliş değişebilirmiş. Bu serbest santrafor arkasındaki oyuncu rolünde Rossi pek ortada gözükmese de sol içten getirdiği topta Berisha, rakibe çarpan bir şut sonrasında siftah yaptı. 45+4'te tam anlamıyla bir Vitor Pereira golü attı takım.

        5

        Sonuçta hem başlangıçtaki 3-4-1-2 dizilişi hem de 67'den itibaren 3-5-2'ye dönülmesi önemlidir. Bu maçta gördük ki kendi fikrine aşık değil, skor ve duruma göre diziliş değiştirmiş. Doğru yaptı.

        6

        GÜNTEKİN ONAY: Vitor Perreira direkt hücumu düşünen, topa sahip olmanın ötesinde geçişlerle rakip kaleyi hedefleyen bir teknik adam. Süper Lig’de şu ana kadar bu anlayış tek maç dışında başarılı oldu ve Fenerbahçe liderlik koltuğunda oturuyor.

        7

        Fizik kalite, mücadele ve tempo talep eden bu oyun, zaman zaman sarı lacivertlilerin oyunu kontrol altına almasına izin vermiyor. Fenerbahçe kalibresindeki bir takım oyunu ele alıp topa daha fazla sahip olmalı. Aksi takdirde sezonun devamında topu iyi kullanan daha güçlü rakiplere karşı bu anlayışla mahkum oynamakla yüzleşebilir.

        8

        ERCAN GÜVEN: Evet… Fenerbahçe kazandı. Kadıköy’ün üstüne çökmüş Avrupa bulutlarını dağıttı ama sezonun dörtte biri bitmek üzere hala olması gereken -daha doğrusu vaad edilen- yerde değil takım. Futbol olarak tabi! Liderlik iyi de… Sistemin oturması, Sarı-Lacivert futbol tarzının ortaya çıkması yeni bir Milli Maç arasına kaldı. Korkarım ara transfere de kalabilir!

        9

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Pereira'nın çok iyi düşünüp doğru analizler yapması lazım. Örneğin 75 dakika açık oynayan rakibe karşı ani çıkışla üretkenlik yeterli olmadı. Zaten F.Bahçe iyi kapanan takımlara karşı ciddi pozisyon sıkıntısı çekiyor. Berisha ile Serdar Dursun'un birlikte ilk 11 görev almalarına bir anlam veremedim. Rossi'nin çıkması da yanlıştı.

        10

        Takım savunmasında da erken skor avantajı sayesinde risk alınmamasına rağmen, önemli tehlikeler yaşanması Trabzon deplasmanı için en ciddi mesaj. En çok Ferdi'yi beğendim. Yalnız son pas ve ortalarda biraz daha dikkatli olması lazım. Berisha çok yer değiştirerek oynayayıp defansif görevini de yapmaya çalıştı. Bir gol atarak ilerleyen haftalar için moral buldu.

        11

        MEHMET DEMİRKOL: Çok yüksek tempoyla ama topa sahip olmayı da çok önemsemeyen bir oyun bu. Eğer Hatayspor gibi aynı şekilde gel-git oyununa cevap veren bir rakip varsa sorun değil. Ama Olympiakos ya da dünkü Kasımpaşa gibi bekleyen bir rakip varsa durum farklı ve risk büyük olabiliyor. Kontrol oyunu yok Çok enerji harcanıyor.

        12

        İkame bir oyun da yoksa. Bir set oyunu oynamıyorsa, 90 dakika boyunca da baskı yapmak mümkün olmadığı için bir yerden sonra risk büyüyor. Bu oyunla dünküne benzer bir rakibe karşı Fenerbahçe’nin hızlı hızlı skor bulması şart. Ve rakibin riski yükseltmesi. Çünkü 2-0’da bile bir kontrol oyunu ortaya koymuyor. Oyunu almak için yine orta sahayı ele alacak bir kalabalıklaşma, yeni bir model lazım olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ