Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fikret Başkaya gözaltına alındı

        AA'nın aktardığına göre; Ankara Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden aralarında akademisyen Fikret Başkaya'nın da bulunduğu 10'u gözaltına alındı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirdi.

        İfadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin "örgüte maddi yardım ve yataklık, sosyal medyada örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla gözaltına alındıkları öğrenildi. Operasyonların devam ettiği, firari şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

        YARKADAŞ, SERBEST BIRAKILDIĞINI DUYURDU

        Başkaya'nın gözaltına alındığını duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,daha sonra attığı bir tweette Fikret Başkaya'nın serbest bırakıldığını duyurdu.

        FİKRET BAŞKAYA KİMDİR?

        Doç. Dr. Fikret Başkaya 1940 Denizli doğumlu, eleştirel yazılarıyla tanınan sol görüşlü yazar.

        Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat ve maliye bölümlerini bitirdi. Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ