Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fırat'ın doğusu için kritik aşama: Münbiç

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik harekatın kısa sürede başlayacağını açıklamasının ardından gözler yeniden Suriye haritasına çevrildi. Bölgeyi yakından takip eden Habertürk yazarı Çetiner Çetin, özellikle Münbiç'in önemine dikkat çekti.

        Çetiner Çetin, Habertürk TV'de yaptığı değerlendirmede terör örgütünün bölgedeki varlığının sadece Araplara, Türkmenlere değil, Kürtlere de zarar verdiğini söyledi. Bölgeden kaçan Kürtlerin 260 bininin Türkiye'de olduğunun altını çizen Çetiner Çetin, "Terör örgütü PKK, bölgedeki politikalarına uymayan insanları bölgeden uzaklaştırdı" dedi.

        REKLAM

        Kritik konumdaki Münbiç ile ilgili Türkiye'nin 9 aydır süren bir çalışmasının olduğunu vurgulayanÇetin, "En son 2 hafta önce Münbiç'teki 11 aşiret lideri hem Cerablus'ta hem Gaziantep'te önemli görüşmeler için çağrılmıştı" hatırlatmasında bulundu.

        Çetiner Çetin, "Birinci hedef Münbniç. Türkiye için çok önemli. Nüfusun yüzde 95'i Araplardan oluşuyor. 19 kez ABD'lilerle yapılan görüşmelere rağmen Münbiç'te bir ilerleme olmadı. En son ABD özel temsilcisi James Jeffrey geldi, onunla da bir yol alınamadı. Zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

        Terör örgütü YPG'nin halen silah depoladığı bölgelerin olduğunu kaydeden Habertürk yazarı, terör örgütüne son yapılan desteklerde çok ağır silahların gönderildiğini hatırlattı.

        TSK'nın operasyona hazır olduğunu kaydeden Çetiner Çetin, Fırat'ın doğusu büyük bir hedef olarak ortaya konduğu andan itibaren operasyonun zamana yayılacağının görüldüğünü kaydetti. Çetiner Çetin, Münbiç'te kontrolün sağlanmasının bölgedeki Arap aşiretlerinin desteğinin kazanılması açısından da önemineişaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ