Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Forbes 2018'in en çok kazanan YoTube fenomenlerini duyurdu
        1

        10-LOGAN PAUL

        YILLIK KAZANCI: 14.5 MİLYON DOLAR

        2

        Forbes'un en çok kazanan YouTube fenomenleri listesinde 10. sırada Logan Paul yer alıyor. İlk başta eğlenceli Vine'ları ile tanınan, sonra da YouTube'a geçiş yapan komedyen, 18 milyon civarında aboneye sahip... Geçtiğimiz yıl listenin 4. sırasında olan Paul, Ocak ayında bir skandalla gündeme gelmiş, videolarından birinde bir intihar kurbanını göstermişti. Genç YouTuber, tepkilerin ardından özür dilese de reklam verenler tarafında büyük kayıp yaşadı.

        3

        9- PEWDIEPIE

        YILLIK KAZANCI: 15.5 MİLYON DOLAR

        4

        Daha çok PewDiePie olarak bilinen İsveçli YouTube fenomeni Felix Kjellberg, 2016 yılının en çok kazanan ismi olsa da bu yıl 15.5 milyon dolarla 9. sıraya geriledi. Bu gerilemenin altındaki en büyük neden ise Kjellberg'in "Bütün Yahudi'lere ölüm!" adında bir videoyu, YouTube hesabından takipçileriyle paylaşması oldu. 72 milyon ile en çok takipçiye sahip olan YouTube kanalı, tepki toplayan bu sözlerden sonra yüzbinlerce dolar kayıp yaşadı.

        5

        8- JACKSEPTICEYE

        YILLIK KAZANCI: 16 MİLYON DOLAR

        6

        Seán McLoughlin, renkli video oyunu yorumlarıyla İrlanda'daki en popüler YouTuber haline geldi. McLoughlin YouTube şöhretinden sonra Disney için bir dizi yaptı.

        7

        7- VANOSS GAMİNG

        YILLIK KAZANCI: 17 MİLYON DOLAR

        8

        Kanadalı Evan Fong Call of Duty ve Assassin Creed gibi klasikleşen oyunlarla çektiği videolarla popüler oldu. Bir taraftan da hip-hop kariyerinde basamakları tırmanan Fong'un 30 milyona yakın abonesi var.

        9

        6- MARKIPLIER

        YILLIK KAZANCI: 17.5 MİLYON DOLAR

        10

        1989 doğumlu ABD'li YouTube fenomeni Mark Fischbach 17.5 milyon dolarlık geliriyle listenin altıncı sırasında. Oyun videolarıyla tanınan YouTuber, geçtiğimiz dönemde Kuzey Amerika'yı gezmesi ve yaşadıklarını internette paylaşması için yüklü bir miktarda anlaşma sağladı.

        11

        5- JEFFREE STAR

        YILLIK KAZANCI: 18 MİLYON DOLAR

        12

        Myspace döneminden bu yana ünlü olan makyaj sanatçısı, Jeffree Star Cosmetics adlı kozmetik markasını çıkardıktan sonra paraya para demedi. Geçtiğimiz yıl sıralamada yer almayan Star'ın 11 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

        13

        4- DANTDM (DANIEL MIDDLETON)

        YILLIK KAZANCI: 18.5 MİLYON DOLAR

        14

        Listenin 4. sırasında ise 18.5 milyon dolarlık kazançla Daniel Middleton yer aldı. Daniel Middleton ya da bilinen adı ile DanTDM'nin kanalı 20 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Middleton, bu yükselişini, pek çok YouTuber gibi oyun videolarına borçlu.

        15

        3- DUDE PERFECT

        YILLIK KAZANCI: 20 MİLYON DOLAR

        16

        Amerikalıların sevdiği sporlarla ilgili videolar çeken Dude Perfect'in 36 milyona yakın abonesi bulunuyor. Coby Cotton, Garrett Hilbert, Cory Cotton, Tyler Toney, Cody Jones'dan oluşan ekip eğlenirken eğlendiriyor da! Hesabın pinpon topu atışı videosu 175 milyon görüntülenme aldı.

        17

        2- JAKE PAUL

        YILLIK KAZANC: 21.5 MİLYON DOLAR

        18

        Listenin iki numarası olan Jake Paul ve 10'ncu sırasında yer alan Logan Paul isimli YouTuber kardeşler, listeye ayrı ayrı olarak isimlerini sokmayı başardı. İkili toplam 36 milyon dolar gelir elde etti. Youtube'da yaklaşık 17 milyon abonesi olan Paul, 1997 doğumlu...

        19

        1- RYAN TOYSREVİEW

        YILLIK KAZANCI: 22 MİLYON DOLAR

        20

        YouTube'da paylaştığı videolarda oyuncaklarını hediye paketlerinden çıkaran, Amerikalı çocuk Ryan, yılda kazandığı 22 milyon dolarla listenin birincisi oldu. Hemen her gün yeni bir video paylaşan Ryan'ın hesabı üzerinden elde edilen gelir, son bir yıl içinde ikiye katlandı.

        21

        3 senedir YouTube'da oyuncak incelemeleri yapan 8 yaşındaki çocuğun 17 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Videolarda çıkan reklamlardan 21 milyon dolar, sponsorlu içerikten 1 milyon dolar gelir elde eden Ryan, geçtiğimiz aylarda Wallmart isimli mağazalar zinciriyle de anlaşma yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ