Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Son dakika: Formula 1'de yeni sezon araç tasarımları - Haberler - Motor Sporları Haberleri
        1

        Formula 1'de 2022 sezonu için nefesler tutuldu. Heyecan, İspanya ve Bahreyn’deki sezon öncesi test sürüşlerinin ardından gerçekleşecek Bahreyn Grand Prix ile başlayacak.

        2

        Yeni sezon öncesi üç takım pilot değişikliğine gitti. Geçen yıl Mercedes adına yarışan Valtteri Bottas, 2022'de Alfa Romeo ile piste çıkacak. Alman takımının yeni pilotu, 3 sezondur Williams adına mücadele eden George Russell olacak.

        3

        En son 2020 sezonunda Red Bull ile organizasyonda boy gösteren Alex Albon ise Williams ile anlaştı. Öte yandan, 2007 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen emekliliğini açıkladı. Koltuğunu Formula 1 tarihinin ilk Çinli pilotu olan Guanyu Zhou'ya kaptıran Antonio Giovinazzi ise Formula E'de yarışma kararı aldı.

        4

        Ayrıca, Formula 1 Yarış Direktörü Michael Masi de görevinden alındı. Masi, geçen yıl Abu Dabi Grand Prix'inin son turunda yarışın kaderini değiştiren tartışmalı bir karara imza atmıştı. Yeni sezondan itibaren takım patronlarının yarış hakemleriyle doğrudan iletişim kurması yasaklandı. Ayrıca yarış hakemlerinin karar verme sürecine destek vermesi için bir 'Sanal Yarış Kontrol Odası' (VAR) kurulacak.

        5

        'Yeni çağ', teknik ve organizasyon anlamda birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Araçların aerodinamik yapısı, güç ünitesi ve lastiklere yönelik yeni düzenlemeler yapıldı. Bundan böyle hafta sonu heyecanı 4 gün değil, 3 gün yaşanacak ve basın toplantıları cuma günü gerçekleştirilecek.

        6

        Imola, Avusturya ve Brezilya’da gerçekleştirilecek sprint yarışlarında sadece ilk 3'e değil, ilk 8 pilota puan verilecek. 2022 sezonu, 23 yarışla Formula 1 tarihinin en uzun takvimi olma özelliğini taşıyor.

        7

        İŞTE YENİ TASARIMLAR

        Sadece pistte değil tasarım konusunda da yarış halinde olan Formula 1 takımlarında, 2022 takviminde pilotların kullanacağı şık araçların tanıtımları yapılmaya başladı. İşte şu ana kadar lansmanı yapılan araçlar...

        8

        AlphaTauri AT03

        AlphaTauri, geçen yıl Formula 1'deki en başarılı sezonunu geçirdi ve takımlar şampiyonasında 142 puanla altıncı oldu. Takım bu yıl Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda kadrosunu koruyacak.

        9

        AT03'e yine Honda güç ünitesi hayat verecek fakat Japon üretici spordan çekildiği için, motor Red Bull adı altında markalaştırıldı.

        10

        Alpine A522

        Fransız otomobil üreticisi geçtiğimiz haftalarda BWT ile isim sponsorluğu anlaşması imzaladı ve bu kapsamda markanın ikonik pembe rengi, yeni aracın ön kanadında, arka kanadında ve yan sidepodlarda yer alıyor.

        11

        Takım patronluğu görevine eski Aston Martin patronu Otmar Szafnauer getirildi. Alpine yeni sezonda Fernando Alonso ve Esteban Ocon ikilisiyle devam edecek.

        12

        Alpine, BWT ile ortaklığını duyurmak için sezonun ilk 2 yarışında pembe ağırlıklı renk düzeniyle yarışacak.

        31
        32

        Red Bull RB18

        Formula 1'de geçtiğimiz sezonu markalar şampiyonasında ikinci sırada tamamlayan, Max Verstappen'le ise pilotlar şampiyonluğu yaşayan Red Bull, düzenlediği lansmanda 2022 aracı RB 18'in tanıtımını gerçekleştirdi.

        33

        Takım patronu Christian Horner, Formula 1 araçlarındaki değişimin ardından geçtiğimiz yıla göre her parçanın değiştiğini ve yenilendiğini söyledi.

        34

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ